Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ONI SU PONOS SRBIJE

Od smrti spasao
više od 50 ljudi!

Autor: J. Petrović | 21.12.2012 - 00:01:00h | Komentara: 4

Autobus je već bio u levoj traci, bukvalno uz bakinu. Dole je bila provalija... Sve se desilo u deliću sekunde, tako da nisam imao vremena ni da razmišljam. Kada sam video da je stena pogodila vozača autobusa, otrčao sam do njegovog mesta, uhvatio volan i vratio vozilo u desnu traku, opisao je Srđan Stolić (29) iz Odžaka za „Alo!“ trenutak iz septembra ove godine, kada je spasao 55 putnika u Sićevačkoj klisuri.

Heroj: Srđan Stolić juče primio plaketu za hrabrost

Heroj: Srđan Stolić juče primio plaketu za hrabrost | Foto: Nenad Mihajlović

Kao i još dvoje građana Srbije, on je juče za svoj podvig nagrađen plaketom za hrabrost od Agencije za bezbednost saobraćaja, povodom tri godine rada te agencije.


Na autobus u kojem se nalazio Stolić sa svojom suprugom pala je stena i udarila u vozača, koji je od siline udarca pao pred prednja vrata, onesvešćen. Odjednom se autobus našao na levoj strani kolovoza i krenuo ka ambisu, ka reci Nišavi! Kada je video da su ostali bez vozača, Srđan je pritekao u pomoć putniku koji je već držao volan.

Stena probila šoferku: Sprečena tragedija u Sićevačkoj klisuri

Stena probila šoferku: Sprečena tragedija u Sićevačkoj klisuri | Foto: V. Ilić

- Bez razmišljanja sam seo na vozačevo mesto. Bio sam pribran i uspeo sam da autobus vratim u pravu traku. Vozio sam autobus pun putnika sve dok nisu probudili drugog vozača, koji je spavao. Sada mi je najbitnije da sam svojim podvigom spasao toliko života i da se vozač autobusao oporavio od povreda - priča sa osmehom na licu Stolić, koji je po zanimalju mehaničar.


Vozaču autobusa stena je povredila rame, ključnu kost i probila mu jetru na više mesta. O njegovom zdravlju raspitivao se i Srđan, ali ga još nije upoznao.

Grozda Lovrić

Grozda Lovrić

Agencija za bezbednost u saobraćaju plaketu je dodelila i Grozdi Lovrić, kondukterki na liniji Pančevo-Beograd, koja je u julu zaustavila autobus pun putnika nakon što je vozač doživeo moždani udar.


- Na stanici ispred Pančeva, iz pravca Beograda, stajalo je dvoje putnika i videla sam da ih vozač ne primećuje, da ne daje migavac i ne usporava. Ja mu kažem: „Majstore, imamo ulaz“, a on ne reaguje. Kad smo se već popeli maltene na početak mosta, samo je rekao: „Meni nije dobro, Grozdo, sedi i vozi“ - ispričala je tada Grozda, koja je, da ne bi izazvala paniku među putnicima, polako ustala, došla do vozača i povukla ručnu kočnicu, sprečivši eventualnu nesreću.

Vojin Kalinić

Vojin Kalinić

Pedeset četvorogodišnji vozač Ištvan Mađar, nakon što je zbrinut na VMA, vraćen je u Pančevo na neurološko odeljenje, gde se i oporavio.


Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, juče je posthumno dodelio plaketu i kolegi Vojinu Kaliniću zbog odličnih rezultata tokom rada u ovoj ustanovi.

Ivica Dačić

Nagrađeni sa premijerom i direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja | Foto: MUP Srbije

- Ovo je drugi put da dodeljujemo plakete požrtvovanim ljudima koji su spasli živote rizikujući i svoj - rekao je Jovanović za „Alo!“.

  • Oni su ponos Srbije | Foto:
  • Oni su ponos Srbije | Foto:
  • Oni su ponos Srbije | Foto:
  • Oni su ponos Srbije | Foto:
Poslednji komentari
  • jeremija Vreme: 21.12.2012 01:00h

    Ljudi ovaj covek vise od plakete trba da je zasluzio.Svi putnici treba da se okume sa njim ko zna ko bi preziveo taj ambis .Hvalmu u ime 50 zivota .

  • Danica Vreme: 21.12.2012 08:07h

    ove junake pominjite svaki dan. Svaka čast, želim junacima sve najbolje.

  • JMZ Vreme: 21.12.2012 12:07h

    Ovom samo plaketa i jedna slicica a politicarima sve! Jadno...

  • nedjo Vreme: 21.12.2012 20:37h

    sve je to lepo,ali kad se soraja skine gola to je vest!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP