Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KARIJERA KOŠARKAŠA KOJI JE U PERUU UHAPŠEN S DROGOM PUNA INCIDENATA

Od vunderkinda do „mule“!

Autor: Ekipa Alo! | 15.08.2014 - 08:15:00h | Komentara: 5

Nekadašnjeg košarkaš Crvene zvezde Nikolu Radojičića (27), koji je uhapšen u Peruu jer je u stomaku imao 23 kapsule s kokainom, tokom karijere su pratili mnogi incidenti, pa se tako u više navrata tukao sa publikom, a nekoliko sudija je i fizički povredio, zbog čega mu je doživotno zabranjeno da igra košarku na basket turnirima. Porodica takođe uhapšenog Uroša Dokića (21) pre hapšenja je prijavila njegov nestanak.

Radojičić u stomaku imao 23 kapsule s kokainom

Radojičić u stomaku imao 23 kapsule s kokainom

Vinko Bakić, košarkaški trener i bivši dugogodišnji selektor mlađih reprezentativnih kategorija u košarci izjavio je za „Alo!“ da je s nevericom primio vest o hapšenju Nikole Radojičića. Prema njegovim rečima, Radojičić je bio jedan od najtalentovanijih pionira u Srbiji, ali je kasnije izgubio korak s najboljima.

Nikola nakon hapšenja

Nikola nakon hapšenja

Vodio raskalašan život


Na profilima socijanih mreža Nikola Radojičić ostavlja utisak momka koji vodi raskalašan život. Poslednji put je pre sedam dana postavio nove fotografije kada je očigledno bio u Beogradu.
- Dovlači se u Beograd malo da grmimo - napisao je 8. avgusta svom prijatelju uz stikere bombi, mišića i dolara.
Uz fotografiju sa jahte poručio je najboljim drugovima.
- Od sada brat ovako dolazi po vas - prokomentarisao je sliku Nikola.

- Posle završenog treninga, umesto da ode kući sa ostalom decom, Radojčić je znao da satima samostalno trenira u maloj sali na stadionu JNA. Kao mali bio je veoma učitiv i drag momak. On je kasnije nastavio karijeru u inostranstvu. Potpuno sam iznenađen da je uhapšen zbog šverca kokaina - s nevericom kaže Bakić.

Njegovi protivnici na turnirima na kojima je redovono učestvovao imaju potpuno drugačije mišljenje. Kažu da je bio prek i prepun negativne energije.
- Sudije i organizatori su strepeli kad god bi se on pojavio na turniru. Bio je često nezadovoljan sudijskim odlukama, pa je u tim trenucima znao da fizički nasrne na delioce pravde - kaže jedan od njegovih protivnika koji je želeo da ostane anoniman.

Prošle godine na završnom turniru najboljih basket ekipa, koji je održan na Adi, bio je vinovnik najtežeg incidenta od kako se ova sportaska manifestacija organizuje u Srbiji. Zbog jedne sudijske odluke koja mu se nije svidela, udario je pesnicom sudiju i polomio mu vilicu. Zbog tog incidenta doživotno mu je zabranjeno učešće na basket turnirima koji se organizuju u Srbiji.

- U Kragujevcu se prošle godine zavadio sa jednim sudijom i članom organizacionog odbora, a kada je na njega krenula nezadovoljna publika, on nije pobegao, nego im je krenuo u susret. Hteo je da se pobije sa oko 100 gledalaca koji su sedeli na jednoj od prepunih tribina - kaže sagovornik “Alo!” koji je bio svedok jednog od incidenata Radojičić, koji je juče zbog šverca kokaina uhapšen u Peruu.

Zgrada u kojoj živi u Beogradu

Zgrada u kojoj živi u Beogradu | Foto: Petar Marković

Komšije: Stalno je bio sa loptom


Dok prve komšije porodice Radojičića nisu htele da pričaju, stanari okolnih zgrada kažu da je stalno igrao košarku ispred ulaza, na terenu koji više ne postoji.
- Sećam ga se kao malog. Bio je visok i mršav i stalno je igrao košarku. Bio je pristojno dete. Šta se sada dogodilo, zaista ne znam - kratko je rekla starija komišinica.

Uroš Dokić sa rendgenskim snimkom

Uroš Dokić sa rendgenskim snimkom

Roditeljima rekao da ide na Taru


Otac Uroša Dokića, takođe uhapšenog u Peruu, kaže da je on u nedelju policiji prijavio nestanak sina jer se nije vratio kući sa dvonedeljnog izleta na jezeru Zaovine na planini Tara.
- Rekao nam je da ide da se odmori. Kada je došlo vreme da dođe, nije se pojavio. Zvao sam ga u petak više puta, ali se nije javljao. Otišao sam u policiju i prijavio Urošev nestanak - rekao je Dokićev otac.
On je dodao da porodica nije ništa znala sve dok nije videla u novinama informaciju da je njihov sin uhapšen jer mu je u stomaku pronađeno više kapsula sa drogom.
- Uopšte ne znam kako je dospeo u Peru. Nikada nije imao problem sa drogom. Sa policijom je imao kontakt samo zbog nekih sitnih prekršaja koji su u vezi sa motorom. Ne znam da li je poznavao Nikolu Radojičića - rekao je Dokić.

Poslednji komentari
  • DUG Vreme: 15.08.2014 08:55h

    Kad se zadužiš moraš i da odužiš!

  • ja Vreme: 15.08.2014 20:36h

    Decko se preziva Dakic,a ne Dokic kao svi mediji prenose!!!! Napisite ispravno kako se mali preziva!Tj nemoj te netacne podatke da iznosite

  • Bravo za clanak Vreme: 16.08.2014 14:27h

    Covek je prekidao svojim incidentima cak i humanitarne turnire, bio je spreman da se potuce verovatno u "odredjenim" stanjima jer je nekada to i izbegavao sem ako oceni da je fizicki snazniji. Tako je jednom prilikom pre neku godinu istukao saigraca koji je jos uvek bio junior i zapretio mu da ne sme nikome da pisne, pa je ovaj to jedva priznao i treneru kad ga je video isprebijanog, nakon cega je oteran iz kluba. I par sitnih ispravki..sudiju je udario prosle godine ispred Usca i to glavom iz zaleta sa ledja polomivsi mu tom prilikom jagodicnu kost..prisustvovao sam tome.. Covek je operisan i trenutno se vodi proces zbog Nasilja na sportskoj priredbi protiv Radojicica..

  • tisina Vreme: 18.08.2014 03:04h

    Prvo, odgovor na poruku iznad: sramno je da decka pljujes po internetu, sada kada nije ovde i ne moze da odgovori. Sramno je to da ga pljujes i da nimalo humanosti u sebi nemas, a vidis da je nagrabusio. mozda ga znas iz vidjenja ali sta je prosao u zivotu sigurno ne znas.Sto mu to sve sto imas nisi rekao u lice?? ili sto lepo ne stavis ime i prezime i stanes iza svojih reci. A sto se tice sudije, covek angazovan da sudi na turniru ne bi smeo da psuje majku napada i preti saigracima, zar ne?da preti batinama i ponizava? ajte molim vas koristi svoju poziciju i izvlaci se kao zrtva.

  • j Vreme: 18.08.2014 12:48h

    Igram turnire pa znam koliko su sudije nekad nekorektne i koliko moze da bude namesteno. On je takav tip igraca da daje sebe maksimalno , zilav je i borben. Da je prgav i impulsivan je cinjenica, ali zna se da je njegova reakcija uvek bila posledica neprofesionalnosti sudija ili drugih igraca. Svako ga je postovao, svi su cutali cak se neki i uvlacili, kad god da se pojavi a sada se zbog ove price jer jwlte nije medju nama menja stav. Znate kako se kaze, kad macke nema misevi kolo vode.. a to sto je krenuo na 100 ljudi, to se zovu muda..i ovaj decko ima mnogo veca nego svi oni da se skupe. Time sto krecu na 5 beogradjana su pokazali nesto sasvim suprotno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP