Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ KANTRIMEN, NASTAVAK SUĐENJA

Odbrana osporava mišljenje veštaka

Autor: Tanjug | 28.07.2015 - 15:17:00h | Komentara: 0

Suđenje Marku Milićevu (34), koji je optužen da je prošlog leta vozilom "kantrimen" usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, nastavljeno je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Marko Milićev  uhapšen u Kini

Marko Milićev | Foto: Facebook

Savetnici odbrane medicinske i saobraćajne struke Branislav Aleksandrić i Pavle Galić, nisu se složili sa svim delovima sudskih veštačenja povodom povreda oštećenih i saobraćajne nesreće. Aleksandrić je izneo niz primedbi na mišljenje svojih kolega Miloša Jančića i Slobodana Savića, i takođe zaključio da je nastradali Jovanović na licu mesta nesreće zadobio toliko teške povrede da mu nikakva lekarska pomoć, nezavisno od toga koliko je brzo primio, ne bi mogla pomoći.

Galić je povodom saobraćajnog veštačenja Stojana Stojanovića naglasio da u njegovom izvetaju nije istraivan stepen vidljivosti na putu u trenutku nesreće, kao i da on smatra da u trenutku nesreće preglednost puta nije bila dovoljna.

Prema njegovim rečima, neozbiljno je analizirati detalje nesreće bez mogućnosti da se pregleda vozilo koje je u njoj učestvovalo.

Na prethodnom suđenju sudski veštak saobraćajne struke Stojan Stojanović rekao je da se Milićev u trenutku nesreće kretao brzinom izmedu 85 i 110 kilometara na sat, i tako znatno premašio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na čas. Prema njegovim rečima, most je bio osvetljen, a da se Milićev kretao brzinom do 54 kilometra, uočio bi mladiće koji su gurali "ladu" preko mosta, među kojima je bio i nastradali Jovanović.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. septembar.

Osim Milićeva na optuženičkoj klupi su njegov kum Bratislav Vesović, kao i taksista Saša Janković.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tuilatvom uz priznanje krivičnog dela.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP