Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NIJE SE POJAVIO U SUDU

Odloženo suđenje lideru SNP Naši

Autor: Tanjug | 28.05.2015 - 13:15:00h | Komentara: 0

Saslušanje svedoka na suđenju predsedniku organizacije "SNP Naši" Ivanu Ivanoviću zbog optužbi povodom objavljivanja spiska "30 najvećih srbomrzaca" na Internetu odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 29. jul, zbog izostanka Ivanovića.

Ivan Ivanović

Ivan Ivanović | Foto: Aleksandar Stanković

Ivanović je slomio nogu zbog čega nije u mogućnosti da dođe u sud, obavestio je sud njegov branilac Dragoslav Ljubičanović i dodao da će odbrana u kratkom roku sudu dostaviti lekarsku dokumentaciju o tome.
U sud su međutim došli da svedoče neki od pomenutih na spornom spisku, glumac Nikola Đuričko i direktor B92 Veran Matić, dok su ovog puta izostali pozvani svedoci - novinar Teofil Pančić, Ivana Milić i Srđa Popović.

Sud je odredio da se tokom glavnog pretresa saslušaju sve ličnosti pomenute na tom spisku, koje su već davale iskaze tokom istrage u tužilaštvu.

Na spisku su takođe reditelj Gorčin Stojanović, bivši savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić, Srbijanka Turajlić, pevačica Jelena Karleuša, Mirjana Karanović, Goran Marković i drugi.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal optužnim predlogom Ivanovića tereti za krivično delo rasna i druga diskriminacija jer je na sajtu "SNP Naši" krajem marta 2014. godine objavio spisak "30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima".

Ivanović je na početku suđenja rekao da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret, kao i da nije imao nameru da bilo koga diskriminiše zbog njegovih ličnih osobina, već da su se imena javnih ličnosti na spisku našla zbog njihovih političkih stavova.

Takođe je naveo da spisak "Srbomrzaca" predstavlja njegov politički stav.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP