Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FANTOMSKA PLJAČKA „IDEJE“ U NOVOM BEOGRADU

Odneo četiri miliona, a niko ga nije ni primetio

Autor: J. P. | 31.01.2015 - 14:45:00h | Komentara: 9

Beogradska policija već mesec dana traga za lopovom koji je uspeo neopaženo da opljačka sef sa novcem u prodavnici „Idea“ u ulici Omladinskih brigada broj 100 i tom prilikom odneo oko četiri miliona dinara i čekove čija je vrednost oko 300.000 dinara, saznaje „Alo!“. Od tada se na proveri nalaze svi radnici ove samoposluge jer se sumnja da je u pljačku umešan sadašnji ili bivši radnik.

Idea mesto skupljanja potpisa protiv ćirilice!

- Lopov je 31. decembra prošle godine jedan sat iza ponoći uspeo da otključa ulazna vrata „Ideje“, ušao je u nju i popeo se stepenicama do kancelarije u kojoj se nalazila torbica sa ključevima trezora. Uzeo ih je, otključao kancelariju poslovođe i iz trezora odneo sav novac koji je bio spreman za dalju distribuciju - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.


Od tog dana policija je saslušala nekolicinu zaposlenih, ali nije pronašla lopova. Kako se radi o većoj količini iznetog novca, odskora je počela i interna provera svih zaposlenih, ali i bivših radnika.

- Svima je jasno da je to uradio neko ko dobro poznaje sistem zaključavanja i otključavanja radnje, ali i celokupnog zaštitnog sistema u „Ideji“. Lopov je tačno znao u koliko sati obezbeđenje obilazi zgradu, te je tada i ušao u nju. Imao je ključ od glavnih vrata, znao sve šifre, uspeo da isključi kamere, ali i da izbriše sve što je te noći i snimljeno. Pomoću protivpožarnih stepenica spustio se do izlaza, a da ga obezbeđenje nije ni primetilo - dodaje naš izvor.
Ono što je ostalo od njegovih tragova jesu otisci stopala u snegu, koji su uzeti i odneti na veštačenje. Po svemu sudeći, lopov je, sakriven u snegu, čekao da prođe obezbeđenje, pa da on nastavi svojim putem.

Kako „Alo!“ saznaje, da novca nema, primećeno je tek rano ujutru kada su svi zaposleni došli na posao. Tada su i pozvali policiju, ali fantomski lopov nije ostavio ni jedan jedini trag, čak je sve kancelarije uredno zaključao i vratio ključeve.
Poslednji komentari
  • Neverovatno Vreme: 31.01.2015 07:24h

    Neverovatno-mesec dana nema uhvacenog!Efikasnost policije!

  • MrX Vreme: 31.01.2015 15:43h

    Pronađite ga obavezno da mu čestitamo i oslobodite ga odmah. ..svaka čast! Znam da nije u redu, ali čovek zna znanje! Ovi državni nas kradu svakodnevno, na naše oči i niko im ništa ne može!

  • mara marijana Vreme: 31.01.2015 16:57h

    ma svaka mu cast bravo majstore

  • Saki Vreme: 31.01.2015 19:33h

    Nešto tu ne štima: 31. decembra, na Novu godinu? Pa otkrili sutradan kad su došli na posao 1.januara, kada niko ne radi??? Nije baš najjasnije a opis pljačke kao da je JB007 to uradio.

  • mr.burns from simpsons Vreme: 31.01.2015 19:49h

    a dosao I otisao svakako biciklom..:-)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP