Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRAĐA PO ŠTALAMA!

Odrali bika od pola tone!

Autor: Gane Đorđević | 19.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 2

Da li je u Srbiji sve više gladnih ili je posredi samo način da se na brzinu zaradi, tek u selu Barzilovici, pored Lazarevca, pre dve noći dogodila se zaista neviđena krađa, kada su lopovi iz štale Andrije Marinkovića (76) ukrali bika teškog pola tone, zatim ga na povocu odveli do obližnjeg šumarka, gde su mu presudili nožem!?

Đorđe Marinković  (32) pored utrobe bika u šumarku na kilometar od štale

Đorđe Marinković (32) pored utrobe bika u šumarku na kilometar od štale

Krađu je otkrio deda Andrija kada ga je u ponedeljak oko tri sata izjutra probudila rika drugog bika, koga su lopovi prilikom krađe pustili iz štale. Nesrećni starac je na brzinu navukao gumaše da bi otrčao po pomoć u tri kilometara udaljeno susedno selo Dudovicu, gde mu živi sin Đorđe (32).

Štala iz koje je ukraden bik

Štala iz koje je ukraden bik

U Barzilovici životinje drže
pod katancem?

Za nekoliko meseci ovo je treća krađa domaćih životinja u selu Barzilovica. Prvo su u dva navrata Momčilu Perišiću ukradeni koza i po dva jagnjeta i jareta. Sada je u noćnoj akciji nezajažljivih lopova nestao i ceo jedan bik, čija se vrednost procenjuje na oko 1.000 evra. Baksuzna porodica Marinković našla se na meti kradljivaca i pre sedam godina, kad su im iz dvorišta nestale dve priključne mašine, tanjirača i sejalica, vredne preko 1.000 evra.

- Upao je kod mene u cik zore kukajći iz sveg glasa. Stalno je ponavljao da su nam ukrali bika. U prvi mah nisam mu poverovao, ali sam ubrzo shvatio da otac priča istinu - usplahireno prepričava svoj susret sa ocem na dan krađe njegov sin Đorđe.

Zajedno su se vratili do štale da bi, prateći tragove do šumarka koji je od imanja udaljen jedan kilometar, nabasali na mesto gde su lopovi zaklali ukradenog bika.

- Tu su ga doveli vezanog na povocu. Na mestu gde su ga barabe uredile pronašli smo srce, grkljan i utrobu, koja se se još uvek pušila. U snegu su se videli i tragovi traktorskih guma na čiju su ga prikolicu onako zaklanog verovatno utovarili i odvezli - objašnjava mlađi Marinković.

Bačeno srce bika

Bačeno srce bika


Kada je lazarevačka policija odbila da izađe na lice mesta, uz obrazloženje da je u ovakvim situacijama teško pronaći valjane dokaze, Marinkovići su sami obavili uviđaj. Lopovi su za sobom ostavili puno tragova, a prema otiscima obuće, oni sumnjaju da je u krađi učestvovalo više ljudi.

- Jedan otisak, star nekoliko dana, pronašli smo u blizini kuće. Sigurno su prethodnih dana izviđali situaciju. Pronašli smo povodac na kom su bika odveli na klanje, flašu iz koje su pili vodu dok su ga redili, pa čak i opuške njihovih cigareta. Beli „marlboro“ i „sobranje“ ne puši sirotinja. Izgleda da imamo posla s nekim prevejanim lopužama - uverena je Andrijina ćerka Nada Tomić, koja se priključila porodici u pronalaženju dokaza.

Andrija Marinković

Andrija Marinković


Tek kada se Đorđe požalio inspektorima iz Beograda, šest sati nakon što je krađa bika prijavljena, policija iz Lazarevca poslala je ekipu koja je izvršila uviđaj.
Poslednji komentari
  • GOCCA Vreme: 19.12.2012 13:13h

    KATASTROFA,OVAJ NAROD JE DOSAO DO DNA.

  • giant Vreme: 19.12.2012 13:22h

    Uz iskreno žaljenje i zabrinutost, da su ovako nešto uradile psi lutalice, ovde bi bilo stotine komentara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP