Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SRBIJA JE TEŠKO BOLESNA

Odsekao cimeru penis, pa ga čuvao u nedrima

Autor: B. Jelovac - E. Sadiku | 08.11.2013 - 21:00:00h | Komentara: 1

Šokirani mrtvozornik koji je došao da konstatuje smrt juče je oko 10 sati u Domu za mentalno ometena i stara lica u Tutinu otkrio da na telu preminulog B. J. (56) nedostaje polni organ.

Starački dom u Tutinu u kome se desila tragedija

Starački dom u Tutinu u kome se desila tragedija | Foto: Vesti online / D. N. Petrović

Zgroženi bizarnim događajem, lekari su pozvali policiju, a ubrzo je otkriveno da je B. M. (25), takođe štićenik te ustanove, iskoristio priliku da uđe u sobu u kojoj je ležalo telo pokojnika i pomoću poklopca konzerve paštete odseče deo tela. Da sve bude još bizarnije, B. M. je polni organ svog sustanara sve vreme krio u nedrima ispod gornjeg dela pidžame.

Iskopala oči cimerki

Policija je u Knjaževcu sredinom marta ove godine uhapsila B. T. (76), koja je u gerontološkom centru iskopala oba oka takođe pacijentkinji Olgi Cvetković (83). Cvetkovićeva je nađena sa teškim telesnim povredama, odnosno sa prelomom rebara i izvađenim očnim jabučicama, na podu toaleta. Uskoro je ustanovljeno da je napala cimerka.

Pokojnik je bio iz okoline Smedereva i kao mentalno ometen u tu ustanovu smešten je od 2011, dok je B. M. iz Beograda i pre smeštanja u ustanovu u Tutinu lečen je i na neuropsihijatriji u Beogradu.

- Lekari ove ustanove zatekli su juče u 7.45 u sobi u krevetu štićenika B. J., koji je umro prirodnom smrću, najverovatnije od srčanog udara. Doktor i dve medicinske sestre su obavili stadardnu proceduru, zavezali ruke i noge i pripremili telo. U tom trenutku, na pokojniku je sve bilo na svom mestu. Potom su pozvali mrtvozornika da konstatuje smrt, koji je stigao u 10 sati i koji je nakon pregleda pacijenta shvatio da nedostaje polni organ - kaže naš izvor.

Po svemu sudeći, dok su čekali da mrtvozornik stigne i sanitet preuzme telo, u toku tih nešto više od dva sata, u sobu je neopaženo ušao štićenik B. M. On je ubrzo priznao bizarni događaj, ali i predao pokojnikov polni organ i poklopac konzerve.

- Odsecanje je uradio štićenik koji se ranije više puta samopovređivao nanoseći sebi posekotine raznim oštrim predmetima. Čim smo primetili njegovu sklonost ka samopovređivanju, odmah smo pokrenuli proceduru za prebacivanje ovog štićenika u neku drugu ustanovu, gde bi bio pod nadzorom lekara i na lečenju. Procedura je još u toku. Nažalost, juče je iskoristio trenutak kada je preminuli bio sam u sobi i uradio to što je uradio. Svima nam je teško zbog svega što se dogodilo - kaže Ramiz Zećirović, direktor Doma za mentalno ometena i stara lica.

Posao za inspekciju


Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar juče su obavili uviđaj u Domu za mentalno ometena i stara lica, dok je telo preminulog štićenika poslato na obdukciju. S obzirom na to da je sakaćenje, i to pokojnika, izvršilo psihijatrijski obolelo lice, u ovom slučaju verovatno neće biti posla za tužilaštvo, već eventualno za inspekciju Ministarstva zdravlja, koja bi kontrolisala način nadgledanja štićenika.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 09.11.2013 00:46h

    sacuvaj i sakloni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP