Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RODITELJI PREMINULE DEVOJČICE SASLUŠANI U POLICIJI

Ognjanovići: Za lečenje Tijane nam je trebalo 3 miliona dolara!

Autor: Blic | 14.11.2013 - 18:03:00h | Komentara: 6

Nešto pre 17 sati u zgradi SUP-a u Bulevaru despota Stefana u Beogradu završeno je višesatno saslušanje roditelja preminule devojčice Tijane Ognjanović o sudbini 2.580.000 evra prikupljenih za lečenje njihove ćerke.

Na udaru medija:  Porodica Ognjanović

 Porodica Ognjanović | Foto: Aleksandar Stanković

Ognjanovići su policajcima razjasnili nekoliko detalja o prikupljenom novcu.

Građani Srbije i regiona su za lečenje Tijane Ognjanović, koja je nažalost preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, uplatili ukupno 2.580.000 evra. Sa dva računa otvorena za ovu namenu porodica do danas nije podigla ni jedan jedini dinar u gotovini za vlastite potrebe, a na njima je trenutno 1.665.000 evra.

Ova saznanja su potvrđena policijskim pregledom računa Ognjanovića, kao i današnjom izjavom premijera Ivice Dačića da "nije utvrđeno da je sa računa devojčice trošen novac za bilo šta osim za njego lečenje".

Pre puta u Hjuston, 14. aprila, sa Tijaninog računa preneto je oko 1.260.000 evra na račun njene majke Jelene Ognjanović.

Nebojša i Jelena Ognjanović su danas, kako "Blic" nezvanično saznaje, policajcima objasnili da je to urađeno po savetu banke kako bi u Sjedinjenim Državama lakše plaćali račune za postoperativni tok koji, na žalost, nije usledio.

Sergej  Trifunović

Sergej Trifunović | Foto: N. Milošević

Druga nedoumica o kojoj su Ognjanovići juče razgovarali s policajcima tiče se tvrdnje glumca Sergeja Trifunovića, izrečene 12. novembra u emsiji "Bulevar" na TV B92.

Trifunović je izjavio da je, kada je shvatio da je za Tijaninu operaciju prikupljeno više novca nego što je potrebno, telefonom pozvao Nebojšu Ognjanovića i zamolio ga da deo novca prebaci za operaciju bolesne devojčice Ljubice Adamić. Ognjanović mu je tada, navodno, rekao da to ne može da uradi jer je račun namenski i da novac ne može da se koristi u druge svrhe.

Ognjanovići su juče, objasnili da su nastavili da prikupljaju novac i nakon što su dobili dovoljno za Tijaninu operaciju, jer je planirani postoperativni tok trebalo da bude izuzetno skup. Prema njihovim procenama, radilo se o oko ukupno 3 miliona dolara.

Kako je juče u Palati Srbije izjavio premijer Ivica Dačić, policija će nastaviti da ispituje ovaj slučaj do kraja i utvrdiće da li je bilo "bilo kakvih manipulacija i malverzacija".

Tijana  Ognjanović

Tijana Ognjanović | Foto: FoNet

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 14.11.2013 19:06h

    Roditelji male princeze nisu kriminalci,a postoperativni trokovi kojih nazalost nije bilo Su izuzetno visoki I skupi,Konacno I roditelji neka odmore.Zar ne mislite kroz kakav bol I gubitak propaze,izgubili su dijete.Mala Tijana je andjeo,svaki put placem kad vidim ovu preslatku curicu.roditeljima neka je Bog na pomoci da izdrze.

  • td Vreme: 14.11.2013 19:09h

    NA STA SU POTROSILI MILION I STO HILJADA DOLARA KAD DO TRANSPLATACIJE NIJE NI DOSLO A KAMOLI DO POSTOPERATIVNOG TOKA.PUMPE NE KOSTAJU TOLIKO.TOLIKO BI KOSTALA TRANSPLATACIJA.INTERESUJE NAS I TAJ NOVAC A NE SAMO OVAJ STO JE OSTAO

  • Natasa Vreme: 15.11.2013 01:08h

    Ana bre o cemu ti pricas ,nek je maloj laka zemlja al zar je njen zivot vredniji ??Od druge dece??Vidi se na slikama da su joj roditelji kvarni i proracunati stidim se sto zivim u ovako jadnoj zemlji ...Znalo se od pocetka da mala nema sanse cuj toliki milioni za postoporavak mogli su je klonirati za TE PARE .tU SU UMESANE VELIKE ZVERKE I PODELILE TAL.SRAMNO I JADNO ..Sto se oko ostale dece nije digla tolika pompa na svim televizijama pa zato sto im majke nerade u vladi...Danas siromasnog zivot nevredi nista...

  • Elena Vreme: 15.11.2013 01:36h

    Ognjanovici, zelim vam puno snage i srece da istrajete u ovoj golgoti, pa i sve da ima zrna istine u nenamenskom trosenju novca, kao majka znam da je i put do pakla poplocan najboljim namerama, ali vam ipak verujem, i apelujem na zlonamerne ljude da ne kopaju po ranama najdubljim, previse je ono sto je snaslo ove jadne ljude.... Ucutite i ostavite ih na miru, ima nadleznih koji ce se pozabaviti ovom temom...

  • mima Vreme: 15.11.2013 07:29h

    Korisno je znati gde je novac otisao, kako se ne bi zloupotrebio. Mi smo, kao narod, nestrpljivi, jer smo siromasni. Ja, donekle mogu da razumem i ljude koji su trazili da se preostali novac usmeri na drugu bolesnu decu. Mislim da do svega ovoga ne bi doslo da je porodica Ognjanovic po isteku 40 dana dala izjavu-kakvu god. Ne treba kriviti ni ljude koji ih sumnjice, jer se pokazalo da se kod nas skoro svaki fond zloupotrebi. Ne bi trebalo da predstavlja problem kako rasporediti preostali novac na tesko obolelu decu. Predpostavljam da je dosta novca otislo na put do Hjustona, to su bile posebne medicinske mere, karte za medicinsko osoblje, roditelje i malu Tijanu. Ja sam svesna toga, da to sve kosta, niko nista u tom svetu ne oprasta kada je novac u pitanju. Predlazem da se osnuje Tijanin fond za tesko obolelu decu koji bi vodili, niko drugi, do njeni roditelji, pod uslovom da je sve OK. Tako ce se o Tijani uvek govoriti samo lepe stvari i o njenim roditeljima. SRECNO!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP