Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAVODE IZ TUŽILAŠTVA

Ognjanovićima preti 10 godina zatvora?

Autor: Telegraf.rs | 02.01.2015 - 18:53:00h | Komentara: 3

- Osim pranja para, na teret im se stavlja to što su doveli u zabludu humane ljude iz zemlje i inostranstva koji su uplaćivali novac verujući da će biti iskorišćen za lečenje, odnosno transplantaciju srca njihovom detetu - navode iz tužilaštva.

Čekaju ostavinsku  raspravu: Ognjanovići

Ognjanovići | Foto: Aleksandar Stanković

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je međunarodnu zamolnicu pravosudnim organima u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se obezbedila dokumentacija neophodna za vođenje postupka protiv Nebojše i Jelene Ognjanović.
Iz tužilaštva je potvrđeno da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv roditelja pokojne Tijane (8).
- Oni se sumnjiče za krivična dela pranje novca i prevara – potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva.
Roditelji preminule devojčice najverovatnije će zbog praznika biti saslušani posle Božića, a kazna koju bi mogli dobiti je 10 godina zatvora.
- Osim pranja para, na teret im se stavlja to što su doveli u zabludu humane ljude iz zemlje i inostranstva koji su uplaćivali novac verujući da će biti iskorišćen za lečenje, odnosno transplantaciju srca njihovom detetu - navode iz tužilaštva.
Tijanina bolest i skupa operacija u Hjustonu, koju roditelji nisu mogli da plate, podsetimo, podigli su na noge celu Srbiju, ali i humane ljude iz sveta. Donacije za devojčicu u teškom stanju pristizale su sa svih strana. Posle velike tragedije koja je zadesila porodicu, njeni roditelji odbili su da preostali novac daju drugoj bolesnoj deci.
- Sumnja se da su veliki deo preostalog novca sakrili na računima u SAD. Nije reč samo o donacijama koje su prebačene na račune u toj državi već i onima koje su sakupljane na donatorskim večerima u Americi – kaže izvor iz istrage.
Prema nezvaničnim informacijama, jedan sumnjiv račun otvoren je u američkoj banci Dž. P. Morgan Čejs. Princeza Katarina Karađorđević biće među prvima pozvana na saslušanje u Više tužilaštvo jer su brojne donatorske večeri organizovane preko njene fondacije.
Poslednji komentari
  • bogdanovic Vreme: 02.01.2015 20:04h

    A Sergej Trifunovic je na TV izjavio da je stopirao vest u novinama da je dovoljno novca prikupljeno trazeci da se nastavi sa akcijom kako bi obezbedio sredstva za svoj fond???

  • Драгомир Vreme: 03.01.2015 07:39h

    Ја тврдим да Огњановићи нису криви!Новац нису ,,појели,, већ ако су нешто и сакрили то су урадили због АЛАВИХ АЖДАЈА!Преведено на српски ... ОД ЛОПИНА!Могу да замислим која је то мафија била около њих?Колико скупова је било ради сакупљања новца а да се сада питају где сје то?СРБИЈАНИТИЗАМ коме лека нема!

  • viki Vreme: 03.01.2015 10:42h

    tako je,dete im je umrlo.a sada nek ih drzava dotuce,e tako se brani porodica u ovoj jadnoj zemlji Srbiji....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP