Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEGOTINSKI BIZNISMEN OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA

Ojadio „Đerdap“ kojim rukovodi njegova žena!

Autor: E. A. | 17.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Dragan Milicanović (42) iz Negotina osuđen je na tri godine zatvora zato što je kao vlasnik i direktor DOO „Milican komerca“ i predsednik UO DOO „Integra motorsa“ iz Novog Beograda preuzeo od uvoznika veći broj vozila i motocikala i prodao ih, a novac zadržao za sebe, dok je veći broj vozila naplatio, a nije ih isporučio kupcima.

Dragan Milicanović i Ljiljana Milicanović

Dragan Milicanović i Ljiljana Milicanović

Na taj način on je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 19 miliona dinara, a zanimljivo je da „ladu nivu“, uplaćenu još 2003. godine, duguje i Hidroelektrani „Đerdap 2“, na čijem je čelu, od pre nekoliko meseci, njegova supruga Ljiljana!


Kadarovi naprednjaka


Dragan Milicanović je nedavno postavljen za potpredsednika kluba „Hajduk Veljko“, a njegovu suprugu je za svoju zamenicu izabrao Jovan Milovanović, tadašnji direktor HE „Đerdap 2“, a sadašnji predsednik opštine Negotin. Kada je Milovanović izabran na novu funkciju, Ljiljana je postala direktor HE „Đerdap 2“.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda Milicanović je obavezan da pojedinim oštećenim strankama, pa i HE „Đedrap 2“, u kojoj je njegova žena Ljiljana Milicanović direktor, u roku od 30 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, nadoknadi štetu. Tokom sudskom postupka, koji traje od 2005. godine, dokazano je da je Dragan Milicanović od firme PTP UPP iz Beograda tokom 2004. preuzeo 17 motocikala, izložio ih u svom salonu u Negotinu i prodao, a novac od prodaje, u vrednosti od 2.300.478 dinara, zadržao za sebe. U periodu od 2003. do 2005. godine on je naplatio sedam automobila kupcima iz Negotina i okoline, a kupljena vozila im nikad nije isporučio.

Jedan od tih automobila, naplaćenih, a neisporučenih jeste i „lada niva“, za koju mu je 2003. godine po ceni od 325.000 dinara (oko 7.000 evra) uplatila HE „Đerdap 2“. Milicanović je ojadio i firmu „Kart-in“ DOO Pančevo, od koje je, po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji, tokom 2004. godine preuzeo osam motocikala, ukupne vrednosti 700.000 dinara, prodao ih i novac zadržao.

- Uplatio sam Milicanoviću 14.250 evra u dinarskoj prtivvrednosti za automobil „tojota jaris“ još 20. maja. 2004. godine, sa rokom isporuke do 24.06.2004. Iako imam sve papire, nikad nisam dobio automobil niti mi je vraćen novac. Na ovu presudu čekam godinama i nije mi jasno kako ću sada da naplatim. Radio sam u Švajcarskoj 40 godina, Milicanović me je danima opsedao da kupim automobil, da bi posle izmislio hiljadu razloga zbog kojih isporuka kasni - ogorčen je Svetislav Perić iz Negotina.
Poslednji komentari
  • Ricardo Vreme: 17.01.2015 09:27h

    Ako je pola tacno tog coveka i njegovu zenu ne treba ih pustati iz zatvora dokne ispate sa kamatom. Vratiti duznicko robstvo za Srbina.

  • IVAN Vreme: 17.01.2015 11:43h

    Bravo svaka čast Marinkovicu,nisam vaša opcija ali ovo sto radite sa tzv estradnim umetnicima i lokalisa mogu samo da pozdravim. Skidam kapu

  • ... Sram vas bilo! Vreme: 17.01.2015 11:58h

    ... I DA VRATI DUG I DA MU SE ODUZME CELOKUPNA IMOVINA , STEČENA NA KRIMINALNI NAČIN.

  • xxx Vreme: 17.01.2015 13:12h

    Ima pravde!

  • Perica Vreme: 17.01.2015 17:10h

    Postavlja se pitanje zašto do dan danas nije sprovedena odluka Apelacionog suda po kojoj je čovek osuđen već se drži u fioci?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP