Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BIVŠI RADNIK KLINIČKOG CENTRA NAĐEN MRTAV U KRAGUJEVCU

Oko vrata nosio broj parcele i testament!

Autor: B. NENKOVIĆ | 22.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Telo Bogdana Gajića (60) iz Kragujevca pronađeno je u skoro mumificiranom stanju u njegovom stanu, u naselju Bubanj, a na telu preminulog inspektori su našli oporuku na kojoj je napisao broj svoje parcele na groblju i poruku da stan ostavlja sinu za koga nije znao ni gde živi!

Telo nađeno u fazi  raspadanja: Zgrada u  kojoj je živeo Gajić

Telo nađeno u fazi raspadanja: Zgrada u kojoj je živeo Gajić | Foto: Biljana Nenković

Pretpostavlja se da je nesrećni čovek bio mrtav nekoliko nedelja, pre nego što su komšije pozvale policiju zbog nesnosnog smrada u zgradi.


Predosetio smrt


Predosećajući svoju smrt, Bogdan je pre tri meseca jednog komšiju posetio i u razgovoru mu rekao da ga potraže ako ga dugo ne bude bilo. Međutim, bili su praznici i niko nije obraćao pažnju na njega. Poštansko sanduče je prepuno računa, a na onom za električnu energiju zabeleženo je da je u decembru potrošeno tek 48 kilovata struje.

Telo je pronađeno u stanu u ulici Svetozara Markovića 101, gde je Bogdan sam živeo posle majčine smrti. Leš je nađen na podu, a leđima je bio naslonjen na krevet. Kako nam je potvrđeno u tužilaštvu, telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja mekih tkiva i u započetom procesu mumifikacije. Po tome može da se pretpostavi da je umro pre više od 40 dana. Na ruci je imao braunilu za primanje terapije, a jedino što komšije pouzdano znaju je da je bio dugogodišnji dijabetičar.

-Na parčetu papira je napisao broj grobnog mesta i ime prijatelja koga bi trebalo obavestiti da je umro, kao i da stan u kome je živeo ostavlja svom sinu. A o tom dečku niko ništa ne zna. Ni on nije znao gde živi. Koliko znam bivša žena se sa sinom odavno odselila u Beograd. Ona je potom umrla, a mladić je najverovatnije otišao u inostranstvo. Pre dve godine umrla mu je i majka s kojem je živeo - kaže Bogdanov komšija.

Policija je nakon poziva komšija sa kojima se i nije družio zatekla stan zaključan sa unutrašnje strane. Nije bilo tragova obijanja i premetačine. Obdukcija nije rađena i pretpostavlja se da je umro zbog bolesti. Do pretprošle godine, Gajić je radio u Kliničkom centru na održavanju. Kako saznajemo od njegovih kolega, on je nekoliko godina nosio poruku pertlom okačenu oko vrata. Na parčetu papira uvijenom u najlon kesu on je u svojoj oporuci naveo broj grobnog mesta na Varoškom groblju.

Bogdan je sahranjen je o trošku opštine. Na umrlici je samo naveden datum kada je sahranjen. Na poslednjem ispraćaju čoveka koji je umro sam i koga niko nije tražio bilo je tek nekoliko komšija iz zgrade i jedan prijatelj. O tome svedoče i dva buketa cveća.

Omašio za godinu  datum smrti

Omašio za godinu datum smrti | Foto: Biljana Nenković

Sam ugravirao godinu smrti


Na nadgrobnom spomeniku Bogdanu Gajiću, koji je sahranjen prošle nedelje na Varoškom roblju u Kragujevcu ugravirano je da je umro 2012. Kada je majci podigao spomenik i sebi je za života ispisao godinu smrti.

Poslednji komentari
  • olja Vreme: 22.01.2014 14:44h

    Kao drustvo smo zaista dotakli dno.Da smo se toliko otudjili da lesevi budu mesecima u stanovima i raspadaju se a porodica i komsiluk nemaju pojma o tome.Strasna su vremena dosla,zaista mi suze idu kad ovako nesto procitam,ne vidim vise nigde ni inicijative da jedni drugima pomazemo i druzimo se.Na kraju ce svi nositi plocice oko vrata sa ovim podacima o poslednjim zeljama,jer tek predstojece generacije ne daju ni pet para ni na porodicu ni na komsiluk,a tek za pomoc starijima,ma niko ni da cuje.Tuga

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP