Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U NIŠU POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO STUDENTA MEDICINE

„On će izaći iz zatvora, a Vuk leži na najstrašnijem mestu“

Autor: Ekipa Alo! | 17.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„On je nožem uzeo život mom detetu. Ovde se radi o broju godina koliko će biti van slobode, a onda će nastaviti da vodi svoj život nesmetano. A moj Vuk leži na najstrašnijem mestu na svetu“, ovim rečima juče se sudu obratila Mirjana Stoiljković, majka ubijenog Vuka Stojiljkovića (22) na početku suđenja Dimitriju Stevanoviću (19), koji je optužen za zločin.

Izboden nožem u telo i vrat: Vuk Stojiljković (22)

Izboden nožem u telo i vrat: Vuk Stojiljković (22) | Foto: privatna arhiva

Stevanoviću se stavlja na teret da je 10. februara ove godine sa umišljajem ubio Stoiljkovića (22), zadavši mu četiri uboda nožem u vrat i telo, za šta mu preti 15 godina zatvora.


- Ako je Dimitrije svestan onoga što je učinio i zato se kaje, neće tražiti nižu kaznu i lakšu kvalifikaciju, a ja molim sud da ovo delo dosudi onako kako će posle te presude licima kao što je počinilac biti jasno da se ne mogu lako izvući - rekla je neutešna majka drhtavim, jedva čujnim glasom, ali su njene reči lomile olovnu tišinu prepune sudnice.
Stevanović je pred sudom priznao ubistvo, ali se branio da je tragediji doprineo čitav splet nesrećnih okolnosti.

Preti mu 15 godina:  Stevanović (19)

Preti mu 15 godina: Stevanović (19) | Foto: privatna arhiva


- Nisam imao nameru da ga ubijem već samo da se odbranim. Posle rasprave udario me je nekoliko puta u glavu i uhvatio mi je „špansku kragnu“ oko vrata. U tom trenutku sam se mašio noža. On je jednom rukom držao moju ruku u kojoj je bio nož, a drugom me je udarao. Uspeo sam da oslobodim ruku, razmahao sam se nožem, ne da ga ubijem, nego da ga odvratim od daljeg napada - ispričao je on, tvrdeći da ga je Stoiljković u martu 2013. udario „boksom“ u glavu, a da mu je u novembru iste godine lupio šamar, nakon čega je čuo priče da će ga sačekati ispred kuće i istući. Rekao je da nož kupio da bi se zaštitio od napada.

U optužnici se navodi da je Stevanović prišao stolu za kojim je sedeo Stoiljković i rekao mu: „Izađi ispred“. Prvi je izašao Stevanović, a za njim i Stoiljković. Po izlasku su se potukli, Stevanović je rasklopio nož i četiri puta ubo Stoiljkovića, koji je pretrčao Bulevar Nemanjića nakon čega je pao. B. Janačković

Smeh uzrok zločina


Stevanović se branio da je sedeo sa drugaricama u kafiću kada je ušao Vuk sa devojkom posle čega su seli za susedni sto i počeli su da im se podsmevaju.
- Najlepše sam ih zamolio da nam se ne smeju, a Vuk je rekao: „Izlazi napolje“ - rekao je optuženi.
Vukova devojka Katarina Dunjić je, međutim, navela, da se nisu podsmevali Dimitriju što je potvrdila i njena drugarica Katarina Kurtović.
- Pričali smo o neobaveznim stvarima, šalili se, ali je posle nekog vremena prišao Dimitrije i tražio da izađu napolje - ispričala je ona.
Maloletna K. R. (17), koja je bila sa Dimitrijem u društvu, svedočila je, pak, da su ih Vuk i dve prisutne devojke gledali i „podsmevali im se“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP