Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAČEKUŠA

Opačić ubijen sa sestrom Marijane Mateus! (FOTO)

Autor: N.N.Travica | 28.02.2015 - 07:35:00h | Komentara: 14

Vođa veterničkog klana, Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina ubijeni su noćas u novosadskom Novom naselju, u ulici Braće Drobnjak ispred kućnog broja 16. Na njih je pucala nepoznata osoba u trenutku dok su se pozdravljali sa svojom kumom. Inače ubistvo je učinjeno noć uoči otvaranja nove policijske stanice, za čije otvaranje se građani tog naselja bore već prethodnih osam godina.

Nenad Opačić

Nenad Opačić

Vođa veterničkog klana i njegova supruga su izašli iz zgrade i krenuli prema svojim automobilima, kada su se začuli hici iz vatrenog oružja. Nepoznata osoba za koju neki kažu da je bila maskirana fantomkom i navodno gurala bicikl, otvorila je paljbu iz vatrenog oružja prema bračnom paru. Nenad je pao između parkiranih automobila i na licu mesta podlegao povredama, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.

Kako nezvanično saznajemo, Jasmina je sestra poznate dizajnerke Marijane Mateus.

Nenad Opačić ubistvo

Mesto zločina | Foto: N. N. Travica

 - Stala sam na prozor da udahnem vazduh. Videla sam čoveka koji je gurao bicikli i na glavi je imao fantomku. Kada je došao do ljudi, koji su se nalazili preko puta moje zgrade iznenada je otvorio paljbu. Nisam verovala svojim očima šta vidim. Scena je zaista bila kao u najbolje režiranom krimi filmu – za "Alo!" priča jedna od očevidaca, dodavši da je odmah pozvala policiju.

Izdržavao kaznu od 14 godina

Opačić je hapšen u policijskoj akciji"Sablja" 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude. Za vreme sudskog postupka, četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog. Izdržavao je 14-godišnju kaznu zatvora. Prošle godine dok je proslavljao rođendan, na žurku mu je upala policija, koja je napravila raciju, ali ništa sumnjivo nije pronađeno, a ubijeni Opačić je za tu priliku pušten na vikend iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao zatvorsku kaznu.


Da je na žrtve ispaljeno desetak metaka, svedočila su i oštećenja na okolnim vozilima. Prilikom pada Opačić se najverovatnije uhvatio za retrovizor parkiranog automobila, usled čega je i polomljen. Na mesto događaja za svega nekoliko minuta došlo je više ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji lekari su mogli samo da konstatuju smrt dve odobe.


- Ženskoj osobi starosti 47 godina konstatovana je smrt u kolima hitne pomoći, dok je muškarcu starom 54 godine smrt konstatovana na licu mesta. Žena je nakon policijskog uviđaja prevežena u Institut za sudsku medicinu - rekla je za "Alo!" doktorka Marija Bursać, portparolka novosadske hitne pomoći.


Tokom ovog događaja, kako "Alo!" nezvanično saznaje, novosadska policija je imala akciju pojačane kontrole, zbog čega su na ulicama bile mnogobrojne policijske patrole, pomešane sa pripadnicima žandarmerije.

Nenad Opačić, ubistvo Foto: N.N. Travica

Foto: N.N. Travica

- Video sam mnogobrojne policijske patrole po gradu, a oko ponoći sam primetio da se nešto čudno dešava. Sva policija je otrčala negde, kako oni u iniformama, tako i oni u civilu. Majka me je zvala nešto posle ponoći, kako bi proverila da li je sa mnom sve u redu. Rekla mi je da je u blizini naše zgrade u Novom Naselju ubijen neko - kaže M.N. iz Novog Naselja.

Nenad Opačić, ubistvo Foto: N.N. Travica

Foto: N.N. Travica

Na mesto tragedije odmah je došlo celokupno rukovodstvo Policijske uprave u Novom Sadu na čelu sa načelnikom Sinišom Radakovićem, kome je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, na jučerašnjoj sednici Saveta Skupštine Vojvodine za bezbednost, pored konstatacije da je u Novom Sadu smanjen kriminal, naredio da već danas obezbedi jedno odeljenje policije koje će stalno delovati u Novom naselju, koje ima 40.000 stanovnika. Zastrašujuću činjenicu predstavlja da je vođa veterničkog klana ubijen na nekoliko stotina metara od objekta predviđenog za otvaranje nove policijske stanice u tom naselju.

Ubijeni vođa "veterničkog klana" Nenad Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno danas agenciji Beta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove".

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.

U upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine.
 

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 28.02.2015 08:19h

    a koliko su oni dece ubili rasturanjem droge?po zasluzi!

  • nik Vreme: 28.02.2015 09:14h

    Blokiraju često ulice ,pretresaju ,legitimišu,ali ne udaraju na prave pun Novi Sad narkodilera,zelenaša..

  • gavrilovic Vreme: 28.02.2015 10:23h

    Pravda za svu decu unistenu drogom koju je ovaj prodavao !

  • Maja Vreme: 28.02.2015 10:57h

    Komacem vlada, od maca i strada

  • Lazar Vreme: 28.02.2015 11:00h

    Nenada Opačića kuma Nenada Čanka je likvidirao MUP. To nam je poruka da treba osnovati MUP Vojvodine. Sex još nije završen. Treba odkinuti severnu Srbiju. Vojvodina je srpski toponim koji obuhvata: Baranju, Zapadni Sremom I Slavoniju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP