Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U ČEŠKOJ UBIJEN JANOŠ ŠNAJDER (35), OSUMNJIČEN ZA SMRT VOĐE VETERNIČKOG KLANA

Opačićev ubica likvidiran da ne oda nalogodavca!

Autor: J. Paunović | 03.07.2015 - 07:59:00h | Komentara: 0

Novosađanin Janoš Šnajder (35) zvani Pendula, za koga postoje dokazi da je usmrtio Nenada Opačića (54) i njegovu suprugu Jasminu, nađen je mrtav u Češkoj dva meseca nakon surove likvidacije, a još toliko trebalo je veštacima da potvrde njegov indetitet. Šnajder je likvidiran čim je policija došla do saznanja da bi on mogao biti izvšilac dvostrukog ubistva, kako se veruje, da ne bi otkrio nalogodavca!

Bračni par Opačić  likvidiran je  28. februara u  Novom Sadu

Bračni par Opačić likvidiran je 28. februara u Novom Sadu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Motiv surove likvidacije krije se, navodno, iza neraščićenih računa koje je Opačić imao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Upravo tamo su se upoznali Šnajder i Opačić.

Podebeo krivični dosije


Janoš Šnajder (35) zvani Pendula svoj nadimak je dobio u zatvoru. Iza rešetaka je bio u nekoliko navrata, i to u KPZ Sremska Mitrovica i Zabela. U zatvorima je ležao zbog desetine teških krađa, razbojništava, trgovine narkoticima, nasilničkog ponašanja... Iz zatvora je izašao u decembru prošle godine, dva meseca pre likvidacije bračnog para Opačić.

Imali su dobar odnos i zato je Šnajder nalogodavcima bio najpogodniji za surovu likvidaciju. Nekoliko meseci zatvorenici su ga pripremali za ubistvo. Kako i kada treba da ubije Opačića, saznao je nekoliko sati pre likvidacije. U njihove dogovore nije bila uključena Jasmina, trebalo je da ostane živa - objašnjava izvor “Alo!” blizak istrazi.

Ne očekujući da će Opačić biti u društvu supruge, Šnajder je prišao i u njega ispalio nekoliko hitaca. Veruje se da je tada odlučio da ubije i nju, pošto je bila svedok ove surove likvidacije. Ispalio joj je jedan metak u glavu i pobegao pešice u nepoznatom pravcu.

Ubica je izrešetao  Opačića, pa ispalio  metak u glavu njegovoj supruzi

Ubica je izrešetao Opačića, pa ispalio metak u glavu njegovoj supruzi | Foto: Nenad Mihajlović


Kako je sve ranije organizovao, uzeo je samo osnovne stvari i pobegao iz Srbije. Krio se više od dve nedelje po manjim gradovima u Češkoj.
- Češka policija poslala je dopis našem Ministarstvu unutrašnjih poslova da je u njihovoj zemlji pronađen srpski državljanin mrtav. Odmah je zatražena njegova obdukcija, koja je zahtevala višemesečnu proveru. Na osnovu DNK utvrđeno je da je reč o Janošu Šnajderu, koga je naša policija opisala kao likvidatora bračnog para Opačić - konstatuje naš izvor.

Opačići su ubijeni 28. februara ove godine. Vođa veterničkog klana bio je na godišnjem odmoru van zatvorskih zidina, a kaznu je trebalo da izdržava do januara 2018. godine. U noći ubistva Jasmina i Nenad Opačić proslavljali su 22 godine braka. Oko 20 časova oni su došli u restoran „Akva Dorija“, gde su im društvo pravili Opačićev mlađi brat i Jasminina drugarica. Opačić je bio na “posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove”.

| Foto: Robert Getel

Nalogodavac član zemunskog klana?!

Kako “Alo!” saznaje, policija ima saznanja da se nalogodavac ubistva Nenada i Jasmine Opačić nalazi već više od jedne decenije u zatvoru i nekadašnji je član zemunskog klana.
- Na osnovu prikupljenih dokaza, uskoro bi se mogla staviti tačka na ovaj slučaj. Tada će se tačno znati i razlog likvidacije bračnog para Opačić - dodaje naš izvor blizak istrazi.

Životni put Nenada Opačića

1990-2000.
- Opačić bio redovan na mitinzima opozicije
1995.
- Prvi put uhapšen zbog trgovine oko 50 grama heroina
1999.
- U opoziciji važio za čoveka od poverenja, jer je osigurao bezbedan povratak Zorana Đinđića u Beograd posle bombardovanja
2001.
- Nameravao da gradi pumpu, plac oduzet zbog zastrašivanja učesnika na licitaciji
2002.
- Osuđen na devet meseci zatvora zbog potezanja oružja i nelegalne prodaje 49,6 grama heroina
2003.
- Na ponovljenom suđenju za heroin i potezanje oružja, osuđen na 4,5 godina
- Uhapšen u akciji “Sablja”, posle ubistva Zorana Đinđića
- Zbog otmice Mladena Marića (32) iz Iriga, osuđen na šest godina, a za pokušaj ubistva Miladina Suvajdžića, Đure Mutavog, na istom tom suđenju, na još osam godina zatvora
2014.
- Sprovedena policijska racija u novosadskom restoranu “Fontana”, u kojem je Opačić slavio rođendan na vikend odsustvu iz zatvora u Sremskoj Mitrovici
2018.
- Trebalo je da mu istekne zatvorska kazna

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP