Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U STABILNOM STANJU

Operisan dečak kome je pala fasada na glavu! (FOTO)

Autor: R. Briza / Novosti | 20.03.2015 - 20:39:00h | Komentara: 2

Večeras oko 20 sati teško je povređen učenik P.G. (16) srednje Trgovačke škole kada mu je na glavu pao deo fasade sa zgrade na uglu ulica Cetinjske i Makedonske.

Pad fasade makedonska

Mesto nesreće | Foto: Mitar Mitrović

Nesreća se dogodila kod kafane "Šumatovac", a dečak je zadobio kontuziju glave i potres mozga.

Kako je za "Alo!" rekla dr Nada Macura, dečak je bio konfuzan u trenutku kada je stigla ekipa Hitne pomoći koja je teško povređenog srednjoškolca prevezla je u Urgentni centar.

Nakon završene dijagnostike u Urgentnom centru, lekari su odlučili da operišu dečaka.

- U 23.15 časova završena je operacija, a pacijent je dobio teške telesne povrede opasne po život. U operacionu salu ušao je sa dijagnozom epiduralni hematom. Rano je davati prognoze, a za sada je pacijent u stabilnom stanju - kaže za "Alo!" prof. dr Miljko Ristić direktor Kliničkog centra Srbije.

Drugovi dečaka, koji su u trenutku nesreće bili okupljeni na platou ispred "Šumatovca", rekli su da se sve dogodilo iznenada.

Fasada

Fasada  je najverovatnije pala sa poslednjeg sprata | Foto: Mitar Mitrović

- Sedeo sam na klupici kada sam čuo lomljavu betona. Okrenuo sam se i video ga kako leži na trotoaru okrvavljene glave. Drug koji je bio pored njega, uhvatio se za glavu i zaurlao 'zovite Hitnu pomoć' - rekao je Novostima jedan od dečakovih drugova.

Njegovi drugovi kažu i da je, kada je došla Hitna pomoć, bio svestan ali ošamućen i govorio je nepovezano, te da se onesvestio kada se srušio na zemlju, ali se zatim pridigao i seo.

Poslednji komentari
  • teodor Vreme: 21.03.2015 00:12h

    Ovo je vreme naseg suocavanja sa svekolikom bedom koja nas je zadesila.... Uzemljama kojima se divimo postoje gradski propisi o obaveznom uredjivanju i odrzavanju fasada, park povrsina i parkinga. Zgrade, bez obzira na vlasnika jesu nacionalno bogatstvo i one se moraju odrzavati. Nas je beda toliko opasala da se borimo za golo prezi ljavanje a firme za opstanak takodje.Isplacuju se bedne plate a da se istovremeno ne plate porezi drzavi,mnogo toga je cudnovato i neshvatljivo za normalne prilike.A kontrasta radi, ili da li tek radi njega, hocemo da gradimo Belgrade waterfront...Sta reci osim da nam bog bude na pomoci jer ,evo, ideca nam stradaju od ruina svuda oko nas

  • jaran Vreme: 21.03.2015 07:32h

    Hitno smena nesposobnog direktora jer nije dobro zastitio mesto gde se izvode radovi, ko zna koliko je takvih jos mesta na kojima moze opet isto da se desi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP