Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PROCES

Opet odloženo suđenje Draginu

Autor: Tanjug | 27.02.2014 - 10:34:00h | Komentara: 1

Suđenje bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i ostalim optuženima da su zloupotrebama oštetili pančevačku Azotaru, nakon što je kratko nastavljeno jutros u Specijalnom sudu, odloženo je za 17. i 18. mart.

Saša  Dragin

Saša Dragin | Foto: FoNet

Iako se očekivalo da Dragin započne iznošenje odbrane, suđenje je odloženo zbog nedolaska na glavni pretres bivšeg zamenika direktora Azotare Mihajla Grujića. Njegov advokat je sudu predočio lekarski izveštaj, po kome Grujić sada ne može da prisustvuje suđenju zbog bolova u kičmi.
Međutim, sudija Dragan Mirković nije želeo da privremeno protiv njega razdvoji postupak, i tako nastavi suđenje, rekavši da očekuje da će optuženi moći da se pojavi za 10-15 dana na suđenju.
"Necelishodno je da se sada razdvoji postupak protiv njega, ali ako bi videli da je u pitanju opstrukcija, onda bi takvo rešenje moralo da se primeni", naveo je predsedavajući sudskog veća.
Osim Dragina na optuženičkoj klupi je još 41 optuženi, među kojima je i vlasnik konsultantske kuće Zvonimir Nikezić, koji je u julu prošle godine pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama.
Dragin i Nikezić se terete da su osmislili način prodaje regresiranog đubriva preko Azotare i preporučili ljudima iz Azotare da tako vrše prodaju đubriva.
Dragin se tereti za krivčno delo zloupotreba službenog položaja za koju je zaprećena kazna do 12 godina zatvora, a Nikezić za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekivanju za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 27.02.2014 11:29h

    Bitno je da je pocelo- ZASTAREVANJE. Na 1/jednoj/ optuznici ima ih preko 40/cetrdeset/ i UVEK ce neko da *zagrebe* i sudjenje ce da se otkaze,pomeri,odustane za taj da, pa ce da vidimo za kad da zakazemo....i onda,posle 10/deset/ godina biva ZASTARELO. njih 40/cetrdeset/ tuze drzavu jer iako su UKRALI I OSTETILI,formalno pravno/zbog zastarelosti/-nisu krivi i mi na NE PRAVDI LJUDI,a ne boga, ima da placamo odstetu LOPOVIMA . Pa to je da pocupas kosu sa glave. IZEM TI LOPOVSKO SUDSTVO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP