Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENI OTAC I SIN SA PRIJATELJIMA

Opljačkali starce i tukli ih bejzbolkom, pa novac spiskali na garderobu! (FOTO)

Autor: B. Janačković | 15.01.2014 - 16:43:00h | Komentara: 2

Goran Ljubenović (53) i njegov sin Marko Ljubenović (31) iz Žitkovca, Slavko Mitrović (31) iz Prćilovica, Slobodan Dikić iz Moravca (25) i Nikola Đorđević iz Žitkovca (19) uhapšeni su zbog sumnje da su 8.januara u toku noći opljačkali i mučili Živka (78) i Milicu (78) Milovanović u selu Krušje i od njih oteli 1.120 eura i 18.000 dinara. Ukradeni novac spiskali su na garderobu.

Živko Milovanović sa suprugom pokazuje povrede na rukama od vezivanja

Živko Milovanović sa suprugom pokazuje povrede na rukama od vezivanja | Foto: B.Janačković

-Starce je „tipovao“ Đorđević koji je poznavao njihovog unuka i koji je znao da im deca rade u Asutriji. On je onda ideju da ih opljačkaju izložio osumnjičenom Marku i njegovom ocu Goranu Ljubenoviću, drugu Slavku Mitroviću i taksisti Slobodanu Dikiću. Otac i sin su se svojim automobilom dovezli do Gradetina gde su ostavili vozilo. Tu ih je pokupio Dikić taksijem sa kojeg je skinuo sva obeležja. Pre upada u kuću staraca isključili su im telefon i struju, saznaje naš list od izvora bliskom istrazi.


U kuću su, kako se sumnja, ušli Marko Ljubenović i Slavko Mitrović sa maskama „fantomkama“ na glavi dok su ostali čuvali stražu u kolima. Oni su Živka odmah vezali i oborili na pod a potom ga mučili da bi im priznao gde krije ušteđevinu. Starca su udarali bejzbol palicom, stavljali mu pištolj na slepoočnicu i teme a mačetu pod grlo i pretili mu da će mu seći uši. Kada su dobili novac, to im nije bilo dovoljno nego su nastavili da se iživljavaju, tražeći još para.

Ipak, posle dva časa mučenja pustili odlučili su da odu, preteći ukućanima da će im ubiti unuke, ako se pre vremena oslobode i pozovu policiji.

-Svi su iz Krušja taksijem pobegli do Gradetina, gde je auto Ljubenovića uzeo Mitrović i odvezao ga svojoj kući. Novac su podelili ali ne na jednake delove, već prema „zaslugama“ i ulogama u pljački. Novac nije pronađen jer su ga potrošili na garderobu, kaže naš sagovornik.

Ceo slučaj je rešila aleksinačka policija koja je identifikovala razbojnike i privela ih na saslušanje nadležnom tužiocu.
Poslednji komentari
  • milijan veselinovic Vreme: 15.01.2014 17:09h

    E OVAKVE STVARI CE SE DOGADJATI I U BUDUCNOSTI.. SVE DOK SU LOPOVI ZASTICENI JER NESMES LOPOVA DIRATI .. A DA SE DONESE ZAKON DA MOZESE UBITI LOPURDA KADA TI DODJE NA VRATA POSLE NEKOLIKO LIKVIDACIJA LOPURDA DRUGI BI MALO RAZMISLILI DALI TO DA URADE A OVAKO SU ZASTICENI...

  • zoma Vreme: 16.01.2014 00:38h

    to treba odma na vesala obesiti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP