Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MUP APELUJE

Oprezno sa pirotehnikom

Autor: Tanjug | 19.12.2014 - 13:55:00h | Komentara: 0

U cilju povećanja stepena bezbednosti gradjana u vreme nastupajućih praznika Policijska uprava u Prijepolju skreće pažnju građanima, na opasnost i moguće posledice usled neovlašćene i nebezbedne upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

Petarde

Petarde

 
Policijska uprava u Prijepolju je danas saopštila da se u promet mogu stavljati samo pirotehnička sredstva koja su odobrena za stavljanje u promet na teritoriji Republike Srbije, odnosno koja se nalaze na Listi eksplozivnih materija koje se mogu stavljati u promet koju je izdao MUP-a Republike Srbije, jer su jedino ona ispitana od strane nadležne ustanove i sigurna za upotrebu.

vatromet

Vatromet

 


Pirotehnička sredstva razreda 1. (pirotehničke igračke, bengalske šibice, pucajuće dšibice, kapisle za dečije pištolje, pucajuće trake) i razreda 2. (petarde, rimske sveće, fontane, bengalske vatre,) mogu se prodavati samo u maloprodaji u prodavnicama oružja i municije koje poseduju rešenje o odobrenju za rad izdato od strane MUP-a Republike Srbije, kao i Prodavnicama pirotehnike koje poseduju pozitivno Mišljenje o ispunjenosti prostorno-tehničkih uslova za smeštaj pirotehnickih sredstava, izdato od strane MUP-a RS, Sektora za vanredne situacije.


Zabranjena je ulična preprodaja pirotehnickih sredstava i prodaja pirotehničkih sredstava razreda 2. osobama mlađim od 18. godina. Upozoravaju se građani da kupovinom kod uličnih preprodavaca, pirotehničkih sredstava koja od za to ovlašćene institucije nisu ispitana i nisu bezbedna za upotrebu, nestručnom upotrebom pirotehničkih sredstava, upotrebom istih od strane maloletnih lica, i drugim nebezbednim ponašanjem, mogu izazvati negativne posledice po sopstveno zdravlje i zdravlje drugih lica, kao i izazvati opasnost za imovinu, usled nastanka požara i eksplozija.


Posebno se skreće pažnja na opasnost upotrebe pirotehničkih sredstava na otvorenim i zatvorenim prostorima na kojima boravi veći broj lica. Protiv lica koja se bave nelegalnom preprodajom pirotehničkih sredstava, kao i lica koja upotrebljavaju vatreno oružje i pirotehnička sredstva na javnom mestu, na način koji remeti javni red i mir, biće preduzete odgovarajuće zakonske mere, navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP