Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MIRELI MIKULČIĆ (29) PRETI KAZNA DO OSAM GODINA ROBIJE

Optužena majka izgorele dece u selu Mala Krsna

Autor: M. Dudvarski | 05.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Protiv Mirele Mikulčić (29), čije je troje dece, Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2), izgorelo u stravičnom požaru u njihovoj kući u selu Velika Krsna, mladenovačko tužilaštvo završilo je optužnicu koja bi trebalo da bude predata sudu početkom sledeće nedelje. Kako saznajemo Mirela će biti optužena za teško delo protiv opšte sigurnosti, a za koje preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Mirela na sahrani  svoje dece

Mirela na sahrani svoje dece | Foto: Miloš Perić

- Tužilaštvo je nakon prikupljanja svih dokaza analizom uvidelo da postoji osnov da se Mirela Mikulčić tereti. Sada je predmet zaokružen i uskoro će biti predat sudu. Očekuje se da već sledeće nedelje optužnica stupi na pravnu snagu - rekao je naš izvor blizak istrazi.


On je naveo da je Mirela, pošto joj je ukinut pritvor, imala obavezu da se redovno javlja policiji, jer je imala sudsku zabranu napuštanja boravišta.
Decembra 2013. javnost je ostala šokirana kada je saznala da su izgorela tri mališana. Istraga je utvrdila da su Nenad, Dimitrije i Maja bili zaključani u kući bez nadozora njihove majke.

Mališani bili zaključani u kući

Mališani bili zaključani u kući


- Iako je Mirela tvrdila da je otišla na trenutak do prodavnice, ispostavilo se, međutim, da je ona u vreme izbijanja požara bila sa prijateljem, izvesnim Ljubom iz istog sela - navedeno je tada.

Požar su prve primetile komšije koje su pokušale da izvuku decu, ali zbog zaključanih vrata, kao i sve jačeg plamena niko od komšija nije uspeo da uđe u kuću i spasi mališane koji su se, kako je istragom utvrđeno, zajedno sakrili ispod kreveta, gde su i skončali.

Komšije su bile podeljene u osudi Mikulčićeve, neki su je kritikovali, jer je ostavljala decu samu, dok su drugi navodili da je ona morala da radi kako bi prehranila mališane.

Zakopavala ostatke


Još jedan šok posle tragedije u kojoj je živote izgubilo troje mališana usledio je pošto je Mirela na zgarištu kuće pronašla deo noge deteta. Mirela se odmah obratila policiji i upravi groblja, a na oba mesta su joj rekli da sama odluči šta će, nakon čega je nesrećna žena ostatak tela uz pomoć majke zakopala u dečju grobnicu.

Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 06.04.2014 01:45h

    MALO JE za takve osobe dozivotna je malo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP