Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA: GOTOVA ISTRAGA

Optužnica protiv Dačićevog čoveka!

Autor: Ekipa Alo! | 19.07.2014 - 18:00:00h | Komentara: 3

Tužilaštvo za organizovani kriminal uskoro će podići optužnicu protiv Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, koji se sumnjiči za odavanje službene tajne pripadnicima kriminalne grupe Darka Šarića, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, potrebno je da se sa nekoliko dokumenata skine oznaka “strogo poverljivo”, nakon čega će optužni predlog biti gotov. Osim Lazarevića, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Boris Gara, šef službe za specijalne istražne metode UKP-a, Šarićev nekadašnji advokat Radovan Štrbac i odbegli Rodoljub Radulović poznatiji kao Miša Banana.

Branko Lazarević

Branko Lazarević | Foto: Vesna Lalić 

Potrebno je da se sa nekoliko dokumenata skine oznaka
o poverljivosti, nakon čega će optužni predlog kojim je
obuhvaćen Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra
policije, biti završen, otkriva izvor “Alo!” iz istrage

- U ovom slučaju ne vodi se istraga, već skraćeni postupak, tako da će narednih dana sve biti završeno. Sva četvorica terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, odavanje službene tajne i podstrekivanje na odavanje. Lazarević, koji je bio šef kabineta tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, i Gara, koji je bio šef službe u UKP-u koja se bavi prisluškivanjem, sumnjiče se da su članovima Šarićeve grupe javljali da ih policija prati i prisluškuje i da obrate pažnju na komunikaciju. Za ova dela zaprećena je kazna do osam godina zatvora - objašnjava izvor blizak istrazi.

O vezama Lazarevića i Šarića prvi je progovorio vojvođanski biznismen Mile Jerković, svedok u postupku protiv Šarića, u novembru 2011, a uprkos činjenici da je Lazarevićeva komunikacija zabeležena na diskovima u policiji iz 2008. i 2009, on je u novembru 2010. postao otpravnik poslova u srpskoj ambasadi u Atini.

Osim Lazarevića, krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Boris Gara, Radovan Štrbac
i odbegli Rodoljub Radulović poznatiji kao Miša Banana

- Kada smo advokat Radovan Štrbac i ja bili kod gospodina Šarića na Tatarskom brdu, Štrbac mi je rekao da ga je gospodin Lazarević obavesto da nas prisluškuju. Lazarević mu je rekao i da nas prate. Darko Šarić nam je tada kazao i da on ima istu dojavu da nas prate i da nas slušaju - svedočio je Jerković.

Podsećanja radi, saslušanje Branka Lazarevića odlagano je sve do februara ove godine, kada je uhapšen, a zatim i pušten da se brani sa slobode. Gara, koji se takođe brani sa slobode, priznao je da je Lazareviću odavao informacije, o kojima je ovaj obaveštavao Štrpca, a on ostale članove organizovane kriminalne grupe.

 

Šarić ćutao u slučaju “Lazarević” 

Tužilaštvo je u ovom slučaju saslušalo Jerkovića, Štrpca i Šarića. Jerković je na ponovnom saslušanju rekao da ne poznaje Lazarevića i da je sve o njemu čuo od Štrpca, Šarić je odbio da svedoči, dok je Štrbac negirao navode. On je rekao da je Lazareviću takođe svojevremeno bio advokat u jednom parničnom postupku u vreme kada se Lazarević bavio građevinom u Novom Beogradu.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: FoNet

Kako je rekao, njihov odnos je bio poslovan i nikada nisu bili prijatelji niti mu je kasnije tražio da mu prenosi neke službene tajne. Diskovi iz policije o susretima sa šarićevcima, o kojima se godinama govori u javnosti, kako je izjavio specijalni tužilac Miljko Radisavljević, nikada nisu dostavljeni tužilaštvu.

Dačić: Nameštali su mi “Bananu”


Nakon Lazarevićevog hapšenja u februaru ove godine, lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da je šef njegovog kabineta bio u kontaktu sa advokatom Štrpcem i Mišom Radulovićem, ali ne i sa Šarićem.

Ivica Dačić miri zavađene

Ivica Dačić | Foto: FoNet - Zoran Mrđa

Dačić je naveo da mu je afera “Banana” napakovana i da je tačno da je poznavao Mišu Radulovića, ali kao predsednika Teniskog saveza i osobu iz javnog života. Dačić je tada i ocenio da “jedva čeka da Šarića uhapse, pa da ispriča o nekim drugim kontaktima” jer ga on nikada u životu nije video.

Poslednji komentari
  • Miroslav Nikolic Vreme: 19.07.2014 18:32h

    Opet se obistinila ona narodna da riba smrdi uvek s' glave, a nikad s' repa. Kad se samo podsetim koliko je časnih policijskih službenika stradalo u tom MUP za vreme Koštunicine vlade i njegove postave kadrova u MUP, ne ponovilo se nikad više dok je Srbije i srpstva, ko sve nije dovođen na najviša rukovodiloačka radna mesta i od kuda i sa kakvim ponašanjem, a evo vidimo da i posle toga su postavljani kadrovi vrlo problematični. Otkud to da Dčić kao ministar nije ama baš ništa znao šta mu iza ledja radi šef kabineta? Ni malo dete ne bi poverovalo u tu priču. A šta ono bi sa aferom "koferče"? Da li će javnost biti obaveštena šta je epilog tog slučaja?

  • pc Vreme: 20.07.2014 00:29h

    A sta reci o ljudima koji svoje prvo zaposlenje imaju u politickim strankama. Razmislite. Na prvom zaposlenju udjete u leglo morala, iskrenosti, strucnosti, dobronamernosti itd...

  • BgBoy Vreme: 20.07.2014 02:54h

    Lazarević je žrtveno jagnje da bi zaštitio Dačića i to je jasno kao dan! A to što Dačić "nije znao" je Slobina škola. Volim i ja Vas !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP