Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAVRŠENA ISTRAGA OKO POGIBIJE LUKE JOVANOVIĆA (21)

Optužnica za Milićeva, ostali čekaju nanogice

Autor: D. Ćuruvija | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Marko Milićev (33), optužen je juče da je 25. jula izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je Brankovom mostu, poginuo Luka Jovanović (21), rečeno je juče za „Alo!“ u beogradskoj Palati pravde.

Snimak iz „kantrimena“  neposredno pre nesreće

Snimak iz „kantrimena“ neposredno pre nesreće

On se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja učinjenog iz nehata i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za šta mu preti kazna do 10 godina i 11 meseci zatvora. Osim Milićeva, optužen je i njegov kum Bratislav Vesović Veso (34) i taksista Saša Janković (33), koji se terete za pomaganje. Milićevu je juče produžen pritvor koji mu je određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica, jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.


Kako „Alo!“ saznaje, u optužnom predlogu se navodi da je saobraćajnim veštačenjem utvrđeno da se Milićev kretao brzinom nešto manjom od 100 kilometara na čas, što je više nego duplo više od ograničenja.

Luka stradao 25. jula na Brankovom mostu

Luka stradao 25. jula na Brankovom mostu


- Predmet je prosleđen Trećem sudu, koji treba da zakaže pripremno ročište. Pošto se branio ćutanjem u istrazi, jer njegov advokat nije došao zbog štrajka, Milićev će imati priliku da odbranu iznese na suđenju - kaže izvor “Alo!”.
Dok pomenuta trojka čeka suđenje, na slobodi se i dalje nalazi četvoro Milićevih saučesnika iz “kantrimena”, kojima još nisu stavljene elektronske nanogice jer nadležni sud nije poslao potrebnu dokumentaciju Upravi za izvršenja zatvorskih sankcija.

- Samo se Bojana Petrović (28) nalazi u kućnom pritvoru dok za ostale optužene nije dostavljena dokumentacija. Sud najpre mora da proveri da li postoje uslovi za elektronski nadzor, a tek kada se dostavi dokumentacija, obavlja se razgovor sa osuđenima. Zasad je četvoro u proceduri dobijanja nanogice - kaže sagovornik “Alo!”.

Milićevu juče produžen pritvor

Milićevu juče produžen pritvor


Rajko Jelušić, advokat Tamare Bogdanović (23) iz Novog Sada, rekao je juče za naš list da još nije dobio odgovor od Višeg suda, kojem je uložio žalbu na sporazum o priznanju krivice koji je potpisala njegova klijentkinja.
Bogdanovićeva je pristala na 10 meseci kućnog pritvora, ali se po izlasku iz pritvora predomislila i uložila žalbu. Nanogicu treba da ponesu još Milica Novaković (23) iz Rume, koja je dobila osam meseci kućnog zatvora, Nikola Lepen (33) iz Beograda i Dana Manevska (23) iz Smedereva, koji su osuđeni na po šest meseci.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 09.10.2014 07:41h

    Сви они који су били у мини морису не сносе никакву одговорност!Судство ради непрофесионално и кажњава невине а о главном актеру још се ништа не предузима.Таксиста је лежао у затвору потпуно невин.Радио је свој посао и имао трагедију да се нађе у погрешно време и на погрешном месту!ПОЛИЦИЈА ЈЕ ВРЛО БРЗО ЗНАЛА КО ЈЕ ВОЗИО МИНИ МОРИС ?Него,'ајде да мало јавност држимо у тензији ,,као врши се потрага,,? ПС.Невини већ очекују ,,наногице,, а оптужени још није ни процесуиран?То је наше судство!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP