Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ISTRAGA O SMRTI MLADIĆA NA POLIGONU U MIOKOVCIMA

Ostavio raskomadano telo brata i tek ujutru prijavio njegov nestanak!

Autor: V. Nikitović | 17.12.2013 - 15:48:00h | Komentara: 0

Zajedno sa rođacima Desimirom (23) i Mladenom (22) Krdžićem iz Gornje Gorevnice, koji su poginuli prilikom eksplozije granata na poligonu kompanije ’’Sloboda’’ u Miokovcima, u krađi sekundarnih sirovina bili su Desimirov rođeni brat Jovica i zajednički prijatelj sve trojice iz Trbušana čiji identitet još nije objavljen.

Kuća u kojoj je živeo Desimir Krdžić

Kuća u kojoj je živeo Desimir Krdžić | Foto: V. Nikitović

 

Dvojica preživelih mladića, iako još u šoku, ispričali su policiji šta se događalo u trenucima koji su prethodili nesreći, ali nisu zadržani u pritvoru pošto se tužilac izjasnio da njih dvojica nisu počinili drugo krivično delo osim pokušaja krađe.

Poznati lopovi

Nezvanično saznajemo da se ova grupa, ali bez Mladena Krdžića, sumnjiči za provale u kuće, podrume i štale, odakle su krali bakar, mesing i druge predmete koji se mogu prodati kao sekundarne sirovine, između ostalog i lampek za pečenje rakije.

Kako saznajemo, četvorica mladića su u nedelju u krađu krenuli ’’zastavom 128’’ koju su ostavili na putu kroz šumu nekoliko stotina metara od poligona. Preskočili su žičanu ogradu i počeli da kupe čaure artiljerijske municije koje se mogu prodati kao sekundarne sirovine.
- Desimir i Mladen Krdžić u jednom trenutku prišli su grudobranu gde je stajala neeksplodirana municija odložena za kasnije uništenje. Počeli su da preturaju po njoj i da je odvajaju. Jovica Krdžić i četvrti provalnik bili su s druge strane grudobrana kada je odjeknula snažna detonacija i samo zahvaljujući tome sačuvali su živu glavu – rekao nam je izvor iz istrage.

Jedan od nastradalih mladica: Mladen Krdžić

Jedan od nastradalih mladica: Mladen Krdžić

 Njih dvojica su se u panici dali u bekstvo, zaboravivši na automobil koji ih je čekao. Tek ujutru, kako nam je rečeno, Jovica je otišao u policiju i prijavio nestanak svog brata, ali nije pomenuo ništa u vezi sa događajem od prethodnog dana, iako je znao da je na poligonu ostalo raskomadano bratovljevo telo. Policiji se to učinilo sumnjivim, pa je ispitala dvojicu preživelih, imajući u vidu da su obojica imali podebeli krivični dosije.

O dvojici poginulih mladića, rođaka čije se kuće nalaze na 200 metara udaljenosti u Gornjoj Gorevnici, komšije i članovi rodbine različito pričaju.
- Mladen je bio momak za primer i svi su bili šokirani kada su čuli šta se dogodilo. Bio je odličan fudbaler, igrao u nekoliko klubova lokalnog ranga. Nije se libio ni posla, pa je jedno vreme proveo u Rusiji radeći na građevini. Desimir je već druga priča. On i njegov brat Jovica odavno važe za problematične momke. Imali su nekoliko krivičnih prijava za krađe i slična krivična dela, a Desimir je imao i problema sa drogom – rekao nam je jedan od komšija.
Još nije određen datum sahrane nastradalih momaka, budući da njihovi očevi zajedno rade u Rusiji i tek u utorak popodne su stigli u Srbiju. Tragična vest o smrti sinova zatekla ih je na građevini na kojoj su radili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP