Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VANDALIZAM

Oštećen automobil novosadskog župnika (VIDEO)

Autor: N.N.T. | 08.04.2015 - 16:54:00h | Komentara: 7

Nepoznata osoba pričinila je štetu na automobilu Roberta Erharda, župnika novosadske Katedrale. Počinilac je nakon izvršenog krivičnog dela, pobegao u nepoznatom pravcu. Automobil je bio parkiran u najstrožem centru Novog Sada, ispred župnog ureda u Katoličkoj porti.

Napad na automobil župnika Roberta Erharda iz Novog Sada Foto: Printscreen

Vandal nogom udara retrovizor | Foto: Printscreen

Kako Alo.rs saznaje, mlađi muškarac je prišao automobilu “folksvagen pasat”, novosadskih registracija, koji je bio parkiran ispred samih vrata Župnog ureda.

Iznenada je nogom počeo da udara po automobilu. Nakon što je polomio retrovizor na vozačevim vratima, mladić je otišao. Čitav događaj zabeležile su sigurnosne kamere, a o svemu je obaveštena i policija. Na osnovu video zapisa, policija bi trebala da identifikuje mladića, kome je po svemu sudeći bio jedini cilj uništenje i oštećenje tuđe stvari.


- Svake noći u Katoličkoj porti se okuplja veliki broj mladih. Galame, razbijaju, pa čak, vrlo često i uriniraju kako po trotoaru, tako i po okolnim objektima. Žalosno je to što se događa. Bude mi posebno žao kada vidim roditelje sa malom decom, koji pre podne dođu u Katoličku portu, kako bi se deca igrala. Mališani kleče, puze, valjaju se po pločniku, po kome su samo pre nekoliko sati urinirali - za Alo.rs kaže župnik Robert Erhard, dodajući da grad zaista mora nešto da uradi po tom pitanju, jer se ipak radi o najstrožem centru Novog Sada.

Novi Sad: Župnik Robert Erhard

Novi Sad: Župnik Robert Erhard | Foto: N. N. Travica


O ovom problem svedoče i drugi stanari Karoličke porte, koji kažu da je život u okolnim objektima postao nemoguć, jer se tokom noći na platou između stambenih i crkvenih objekata sakupljaju mnogobrojni huligani, koji tu provode noći.


- Pored buke koja je konstantna, policiju zovemo vrlo često zbog nepristojnih, drskih i bezobzirnih ponašanja koja sankcioniše Zakon o javnom redu i miru, ali i prekršaji i krivična dela sa elementima nasilja, kojih ovde neretko ima - kaže za Alo.rs J.D., jedna od stanarki ovog dela Novog Sada, dodavši da razmišlja da proda stan i ode iz Katoličke porte, jer život postaje nepodnošljiv, posebno vikendom.


Inače ovo nije prvi put da se čini šteta na imovini katoličke crkve u Novom Sadu. Pošle godine na Župnom uredu, još uvek nepoznati huligani razbili su nekoliko prozorskih stakala, a o identifikovanim počiniocima javnost i dalje nije obaveštena.

Poslednji komentari
  • пекос Vreme: 08.04.2015 17:10h

    Vi ga redovno preteraste, dobro mu niste i presudu ispisali. Zašto je auto parkiran na pešačkoj površni? I ko je tu vandal? Treba kazniti vlasnika auta za nepropisno parkiranje !!!

  • Milica NS Vreme: 08.04.2015 17:20h

    Takvi vandali su svugde oko nas. Interesuje me samo da li će ikada policija pronaći tog vandala i obavestiti javnost o tome. Jadni smo. A župnik je pre svega divan čovek. Svaka reč o njemu je suvišna. Da nas je više takvih, svet bi se promenuo na bolje-sigurna sam.

  • @пекос Vreme: 08.04.2015 22:40h

    Vandal je onaj ko razbija i unistava a ne ko nepropisno parkira. A inace pesacka zona je ceo centar pa se parkirana vozila mogu videti svaki dan (sto ispred kafica i butika, sto ispred gradske kuce sto u porti)

  • smederevac Vreme: 08.04.2015 23:12h

    dobar župnik pa mu zato bog valjda i dao ovako dobar auto i dozvolio da ga parkira baš u porti a ako ono nije ispod auta senka tad je to zelena površina ili bi trebala da bude ako oni ( STANARI ) nemaju vremena da tu nešto poseju ili zasade evo ja se javljam dobrovoljno

  • novosadista Vreme: 09.04.2015 02:57h

    Smederevac, nema tu zelene povrsine, to je sve behaton. A da vidis tek kakav je vozni park 200m dalje, kod nase crkve i vladike (isto pesacka zona) pao bi na doope. Ovaj je beda sirotinja kad vozi Pasata

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP