Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG ZLOUPOTREBE OVLAŠĆENJA

Oštetili novosadsko preduzeće za skoro 600 miliona dinara

Autor: Beta | 26.06.2015 - 19:44:00h | Komentara: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je protiv pet osoba iz Beograda, Novog Sada i Bačke Palanke podnelo krivične prijave zbog sumnje da su zloupotrebom ovlašćenja u privredi, oštetili novosadsko Privredno društvo "Neimar" A.D. u iznosu od skoro 590 miliona dinara.

Dinari 1000 dinara

Oštetili preduzeće za skoro 600 miliona dinara | Foto: Profimedia

Kako se navodi, prijave su podnete protiv dvojice Beograđana, dvojice stanovnika Novog Sada i meštanina Bačke Palanke zbog sumnje da su od juna 2008. do avgusta 2010. godine, oštetili novosadski "Neimar" A.D. za ukupan iznos od 589.466.374,27 dinara, u korist Privrednog društva "Konstrakting tim" d.o.o iz istog grada.
- Sumnja se da je meštanin Bačke Palanke, star 55 godina, kao odgovorno lice Privrednog društva 'Neimar' A.D. iz Novog Sada, kršeći odluke Skupštine akcionara i Upravnog odbora preduzeća, novčana sredstva tog društva, u ukupnom iznosu od 346.024.643,77 dinara, umesto za ulaganje u svrhu sticanja dobiti, iskoristio za davanje pozajmica Privrednom društvu 'Konstrakting tim' , koje nisu vraćene, piše u saopštenju.
Dodaje se da je osumnjičeni 65-godišnji Novosađanin, kao jedno od odgovornih lica Privrednog društva "Neimar" A.D. , na isti način dao na zajam 150.800.000 dinara Privrednom društvu "Konstrakting tim", koji nisu vraćeni.
- Postoji sumnja da je Beograđanin, star 43 godine, kao odgovorno lice Privrednog društva 'Konstrakting tim', potpisao dve izjave o kompenzaciji sa osumnjičenim 65-godišnjim Novosađaninom na iznos od 56.680.000 dinara, a sa osumnjičenim 52-godišnjim Novosađaninom, jednim od odgovornih lica Privrednog društva 'Neimar', na iznos od 35.961.730,50 dinara. Na taj način su pružanjem fiktivnih konsalting, menadžment i ostalih usluga društva 'Konstrakting tim' za 'Neimar', umanjene obaveze te firme prema 'Neimaru' nastale po osnovu kratkoročnih pozajmica u ukupnom iznosu od 92.641.730,50 dinara", saopštio je MUP.
Prema navodima tog ministarstva, 59-godišnji Beograđanin, kao odgovorno lice Privrednog društva "Konstrakting tim", osumnjičen je da je podstrekivao ostale osumnjičene da izvrše krivična dela.
Protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Na današnjoj sednici u diskusiji nisu učestvovali poslanici manjinskih zajednica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP