Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN

Oštetio „Lastu“ za 133 miliona!

Autor: Ekipa Alo! | 21.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Velibor Sovrović (52) doskorašnji generalni direktor “Laste”, uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Pored Sovrovića, uhapšeno je još pet njegovih saradnika, a za jednim se traga.

Velibor Sovrović

Velibor Sovrović | Foto: Marko Metlaš

Sovrović i njegovi saradnici se terete da su u periodu od oktobra 2007. do hapšenja zakupom poslovnih prostora, nabavkom kancelarijskog materijala, kao i nabavkom autobuskih karata sa hologramom, oštetili „Lastu“ za 133.685.561 dinar!


„Top menadžer“


Velibor Sovrović se od 2003. do marta 2013. nalazio i na čelu Vaterpolo saveza Srbije, a bio je i predsednik radne grupe Košarkaškog kluba Crvena zvezda, koja je pripremala skupštinu kluba, pre tri i po godine.
Međunarodna unija drumskih prevoznika IRU dodelila mu je plaketu „Top menadžer“ za 2010. godinu u oblasti drumskog prevoza.

Pored Sovrovića, uhapšeni su Otavnik Klas (65) i Damjan Nisić (56), odgovorna lica „Laste“, zatim Biljana S., (50) referent u SP „Lasta“, Bane Branković (54), odgovorno lice privrednog društva “BG moto provajd“, i Vlada D.(49), odgovorno lice Privrednog društva VLAAN d.o.o. Beograd. Za osumnjičenim Draganom Belićem (53), jednim od odgovornih lica SP “Lasta“, raspisana je potraga.
Policija navodi da su osumnjičeni zakupom poslovnih prostora po višestruko višim cenama od tržišnih, nabavkom kancelarijskog materijala, takođe po znatno višim cenama, kao i nabavkom autobuskih karata sa hologramom, omogućili imovinsku korist preduzećima “BG moto provajd” i VLAAN.
Prilikom zaključenja ugovora o zakupu, Sovrović i Belić su u periodu od 1. decembra 2009. omogućili sticanje imovinske koristi Brankoviću od 5.302.880 dinara. Prilikom zaključenja ugovora o zakupu lokala, naneli su preduzeću štetu od 9.612.900 dinara. Takođe, Damjan i Biljana su prilikom nabavke kancelarijskog materijala po višestruko višim cenama od tržišnih od osumnjičenog Vlade D. u periodu od 2007. do 2013. oštetili „Lastu“ za 93.925.181 dinar, koliko iznosi i protivpravna imovinska korist preduzeća VLAAN.

Pored toga, Belić i Klas su prilikom nabavke autobuskih karata sa hologramom od Vlade D. po višestruko višim cenama od tržišnih u periodu od 2010. do hapšenja oštetili „Lastu“ za iznos od 24.834.600 dinara i za taj iznos pribavili korist preduzeću VLAAN.

Sovrović i ceo izvršni odbor direktora „Laste“ smenjeni su pre mesec dana na predlog Zorana Babića, predsednika nadzornog odbora kompanije. Babić je tada rekao da je predložio da ih smene zbog „nerada, neodgovornog i rasipničkog ponašanja“.
Poslednji komentari
  • Mare Vreme: 21.08.2014 07:49h

    Šta je pokrao, pokrao.Nema više.

  • Niks Vreme: 21.08.2014 07:51h

    Lasta je na ivici propasti.Neko mora da odgovara za to.

  • mirko Vreme: 21.08.2014 12:52h

    a sta je uradio u vaterpolo savezu?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP