Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN ČUVAR ZATVORA

Osuđenicima prodavao robu za evre!

Autor: B. Janačković | 23.12.2014 - 20:22:00h | Komentara: 1

Radnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu B.V. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja. Kako nezvanično saznajemo, reč je o radniku zaposlenom u zatvorskoj kantini a koji se sumnjiči da je osuđenicima prodavao robu a potom njen manjak prilikom popisa pravao navodno isteklim rokom upotrebe.

Zatvor u Nišu

Zatvor u Nišu | Foto: Kostadin Kamenov

- Osuđenici nemaju kod sebe novac kojim mogu da kupuju određene proizvode koji se nude u kantini već je iznos novca kojim raspolažu na svojim računima upisan na njihovim karticama. Osumnjičeni je, međutim, davao robu onim osuđenicima koji nisu imali novac na računu a od njih uzimao evre u kešu, u manjem iznosu od stvarne vrednosti izdate robe. Robu je kasnije pravdao navodno isteklim rokom - kaže za ALO! izvor blizak istrazi.
Osumnjičeni radnik KP zavoda Niš uhvaćen na delu, tako što je policija upala dva minuta pošto je preuzeo obeleženu novčanicu od 100 evra koja je kod njega i pronađena.

Zatvor u Nišu

Osumnjičeni čuvar je radio u zatvorskoj kantini | Foto: Kostadin Kamenov

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zvanično je potvrđeno hapšenje radnjika KP zavoda Niš.
- Osumnjičenom radniku KP zavoda određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova sutra će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo. On je i suspendovan sa posla do okončanja disciplinskog postupka - kažu u Upravi.

Ovo je, inače, drugi slučaj otkrivanja korupcije u niškom zatvoru za samo sedam dana. Komandir Službe za obezbeđenje KP zavoda u Nišu, odseka u Pirotu, T.D uhapšen je 18. septembra zbog sumnje da je primio mito. On se sumnjiči da je omogućio unošenje mobilnog telefona jednom pritvoreniku za iznos od 120 evra. Njemu je određen jednomesečni pritvor posle saslušanja u sudu i tužilaštvu.
 
Poslednji komentari
  • Kostadin Vreme: 24.12.2014 06:32h

    Neophodno je svake dve godine ispitati poreklo imovine zatvorskih čuvara. Opšte je poznato da se zatvorenici snabdevaju preko čuvara sa : mobilnim telefonima , drogom, alkoholom itd.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP