Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LUKA BOJOVIĆ SASLUŠAN DANAS ZBOG ODLUKE O EKSTRADICIJI

„Osudiće me
bez suđenja“!

Autor: Bojana Jelovac | 12.02.2013 - 21:25:00h | Komentara: 7

“Protivim se izručenju Srbiji, a razlozi za to su krajnje jednostavni. Verujem da će mi tamo biti ugrožena osnovna ljudska prava. U mojoj zemlji mi je u toku suđenje na kojem će me osuditi direktno, bez prilike da se branim na sudu. Živeo sam sa porodicom sasvim normalno u Beogradu, potom sam otputovao u Španiju, gde sam dobio i boravišnu dozvolu. Nisam ni znao da su izdali nalog za moje hapšenje”, rekao je Luka Bojović (40) na jučerašnjem ročištu u Španskom nacionalnom sudu u Madridu povodom donošenja konačne odluke tamošnjih vlasti o njegovoj ekstradiciji Srbiji.

Luka Bojović

Popravio se u zatvoru: Luka Bojović danas u sudu | Foto: FoNet / EPA

Bojović, koji je uhapšen u februaru prošle godine u Valensiji po Interpolovoj poternici iz Srbije, rekao je da ne veruje da će u Srbiji imati pravično suđenje po optužnici koja ga tereti za organizovanje tri ubistva 2004. On je iz pritvora doveden u 11.30, a cela rasprava pred većem kojem je presedavala sudija Angela Murilo trajala je dva i po sata. Tužilac Luis Barozo istakao je da nema ništa protiv Bojovićevog izručenja Srbiji i da je uveren da će mu kada se vrati kući biti omogućeno da se suđenje koje je još uvek u toku ponovi.


- Jasno je da Bojović neće imati pravično suđenje jer je moj klijent u Srbiji predmet lova na veštice! Već smo doveli u pitanje validnost DNK tragova nađenih na “kalašnjikovu” koji srpski istražni organi u svom ekstradicionom zahtevu pripisuju Bojoviću i ukazali da se optužnica bazira ne na dokazima, već na tvrdnjama osobe poznate kao Kasapin! Koliko se može verovati zemlji koja suđenje sprovodi u odsustvu, ali daje sebi za pravo da pošalje samo delimično prevedenu i uz to nepotpunu i punu nedoslednosti zvaničnu dokumentaciju iz pomenutog predmeta, uprkos zahtevima samog nacionalnog suda - rekla je Bojovićeva advokatica Mara Vega.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: FoNet / EPA

Bojović je istakao da je poslednji pretres na suđenju u Srbiji održan pre 20 dana i da je sud odbacio zahtev njegove odbrane da se postupak suspenduje dok se ne obezbedi njegovo prisustvo. Njegova advokatica je istakla i da o “zlonamernosti srpskih organa” jasno govori i činjenica da su pravosnažnu presudu kojom je osuđen na osam meseci zbog falsifikovanja dve lične karte tokom 2002. “naprasno doneli u martu 2012, samo mesec dana nakon njegovog hapšenja u Španiji i bez njegovog prisustva”.

Tereti ga Kalinić
Specijalno tužilaštvo tereti Bojovića da je organizovao i učestvovao u pokušaju ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su ubijeni njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, i za ubistvo Branka Jeftovića Jorge.

Sretko Kalinić

Sretko Kalinić | Foto: Beta

U leto 2010, nakon hapšenja pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića zvanog Zver i Kasapin, koji je potanko opisao sva tri ubistva u kojima su po njegovim tvrdnjama učestvovali njegovi saborci iz klana i Bojović, ubrzo je podignuta optužnica protiv Bojovića, a u septembru iste godine raspisana je i Interpolova poternica. Suđenje mu je počelo u oktobru 2011.
Poslednji komentari
  • djoka Vreme: 12.02.2013 22:02h

    ZIVOTINJE U KAVEZ....

  • Godo Vreme: 13.02.2013 09:05h

    Znaci nasi vajni tuzioci nisu znali ni da posalju pravilno preveden i potpun predmet? Bede jedne.

  • CG Vreme: 13.02.2013 11:07h

    To se nas Luka malo uplasio? Kako ga je samo jedna godina robije promenila ,a zamisli jos 29 godina. Svaki dug mora da se vrati . . .

  • Nena Vreme: 01.05.2013 00:52h

    Сви који су познавали породицу Бојовић,знају да су то племенити и поштени људи,принуђени неки да напусте Србију због напада и угрожености живота.Саучешће за породицу Бојовић !

  • Ivana Milenkovic Vreme: 01.05.2013 12:23h

    Дубоко и најискреније саучешће Луки Бојовићу због монструзног и свирепог планираног убиства рођеног брата Николе Бојовића. Ово је велики губитаг за Вашу породицу, С дубоким жаљењем Ивана Миленковић 1.05.2013

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP