Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŠOK I DRAMA U RESNIKU:

Otac devojčice (8) koju je ubio brat hteo da izvrši samoubistvo! (FOTO)

Autor: M. Dudvarski / Telegraf.rs | 15.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 13

- Nema meni života više bez Helene, ubiću se - uzvikivao je nesrećni čovek, Darko Krsmanović (35) iz Resnika. On se trenutno nalazi se u pritvoru u PU za grad Beograd, a tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Utvrđeno je da je lovačka puška iz koje je ispaljena patrona pripadala ocu, a devojčica je stradala kada je iz lovačke puške iznenada opalio metak. Otac je, prema poslednjim informacijama, sinoć hteo da izvrši samoubistvo.

Majka nastradale devojčice

Tetka nastradale devojčice | Foto: Milorad Milanković

Mali Filip slučajno povukao
oroz sačmare i jednim hicem
ubio svoju sestru Helenu

Velika tuga obavila je porodicu Krsmanović iz Resnika, jer je dečak od četiri godine upucao u glavu svoju rođenu sestru (8) iz lovačke puške.

Dan posle ove velike tragedije, u domu Krsmanovića se okuplja veliki broj familije, komšija i stanovnika Resnika koji žele da izraze saučešće porodici Krsmanović i pruže im podršku u ovom potresnom trenutku.

Potpuno je razumljivo zašto niko od njih nije želeo da razgovara sa novinarima, a kako saznajemo, otac dečaka i devojčice je sinoć, usled velikog šoka i tuge govorio da će se ubiti.

- Nema meni života više bez Helene, ubiću se – uzvikivao je nesrećni čovek, ali srećom, sa reči nije prešao na dela. Takođe, sve vreme je bio prisutan veliki broj pripadnika policije u kući Krsmanovića.

Filp K. (4) nehotice je u Resniku u porodičnoj kući povukao oroz na lovačkoj pušci, koju je njegov otac ostavio na stolu posle lova, i jednim hicem u glavu pogodio svoju sestru Helenu (8), koja je preminula na mestu nesreće.


Tragedija se dogodila juče oko 17 časova u Uroševačkoj ulici 69 u dnevnoj sobi kuće.

Darko K. sa Helenom

Darko K. sa Helenom | Foto: facebook

- Darko K., otac Filipa i Helene, bio je u lovu i kada se vratio kući kasno popodne on je čistio oružje u dnevnoj sobi i na veliku nesreću nije izvukao patrone iz lovačke puške. On se na kratko popeo na sprat kuće u kojojn živi sa suprugom Jelenom i njenim roditeljima Jovom C. i Brankom C, da bi se nešto dogovorili.

Za to vreme deca su ostala u dnevnoj sobi i igrala se. Mali Filip je prolazio pored kuhinjskog stola na kom se nalazila puška i prstom slučajno povukao oroz - kaže izvor “Alo!” blizak istrazi.

Uplakana  rodbina

Uplakana rodbina | Foto: Milorad Milanković

On dodaje da je puška ispalila hitac koji je Helenu pogodio u glavu.


- Ona se samo srušila i preminula na mestu nesreće u porodičnoj kući. Kada su čuli hitac svi su se sjurili sa sprata da vide šta se dogodilo i zanemeli od šoka. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali devojčici nije bilo spasa - naveo je naš sagovornik.


Dok je trajao uviđaj Jelna K, majka nastradale devojčice je sve vreme sedela jecajući na kauču dok je Darko bio u veoma lošem psihičkom stanju pa su lekari morali da mu daju sedative, što je on u početku odbijao ali je posle prihvatio.

Tužilašto na potezu!

U Drugom osnovno tužilaštvu kažu za “Alo!” da je je juče Darku K., ocu poginule osmogodišnje devojčice uzeta krv radi svih neophodnih analiza i da rezultati još nisu gotovi.


- Savakako da će protiv njega biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Tokom postupka u svojstvu svedoka biti saslušane sve osobe koje su se nalazile u kući u Uroševačkoj ulici - navode u tužilaštvu.


Takođe dodaje se da su svi tragovi i dokazi sa lica mesta obezbeđeni, odnosno da su urađene parafinske rukavice svim osobama koja su se nalazila kritičnom prilikom u kući.

Poslednji komentari
  • backo Vreme: 15.12.2014 10:46h

    Čast izuzecima ali PLJOSKA je "obavezna" kada se krene u lov.Kako se bahato ponašaju pravo je čudo da nema više tragedija.Da se uradi alko test posle lova bili bi ZADIVLJUJUĆI rezultati.

  • roditelj Vreme: 15.12.2014 11:24h

    novinari, ostavite nesrecnu porodicu na miru, prestanite!!!!!!!!!!!!!!

  • Majka Vreme: 15.12.2014 11:37h

    Vecina tata nikad ne vode racuna gde sta ostavljaju, ali da ostavi pusku, strasno!!!

  • MamaNS Vreme: 15.12.2014 13:49h

    Da je hteo, ubio bi se. Što se mene tiče, to bi i trebao da uradi. Neodgovoran otac, a sad se kaje.

  • trixy Vreme: 15.12.2014 16:09h

    J.ebo vas lov sve....tu aktivnost treba zakonom zabraniti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP