Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAPUŠENI DIMNJAK IZAZVAO TRAGEDIJU U KNEZ SELU

Otac i sin se ugušili, mrtvi ležali tri dana!

Autor: B. Janačković | 18.02.2013 - 23:59:00h | Komentara: 0

Otac i sin Branislav (83) i Vladimir Nikolić (58) ugušili su se ugljen-monoksidom u porodičnoj kući u Knez Selu kod Niša zbog zapušenog dimnjaka, a njihova smrt otkrivena je tek posle tri dana jer su živeli sami.

Kuća nastradalih

Kuća nastradalih | Foto: K. Kamenov

Telo Branislava je nađeno na podu, a njegovog sina na krevetu, ali je policijskim uviđajem utvrđeno da nema sumnjivih okolnosti i da se radi o nesrećnom slučaju.


Mladen Bošković, kum nastradalih, kaže da ih je obišao prošle sedmice i ponudio da im očisti odžak, ali da su Nikolići to odbili. Pronašao ih je mrtve u nedelju u 14.30.

Vladimir Nikolić

Vladimir Nikolić | Foto: K. Kamenov

- Dolazio sam u sredu kod njih da ih obiđem. Šporet na drva „smederevac“ je dimio na sve strane, tako da u prostoriji u kojoj su sedeli nije moglo da se diše. Rekao sam im da otvore vrata ili će se ugušiti. Ponudio sam se da dođem da im očistim dimnjak, ali su odbili. „Neka, ne treba“, rekli su. Verovatno su te noći i umrli - kaže Bošković.
Branislav je bio penzioner i živeo je povučeno u kući sa sinom Vladimirom, koji je bio u invalidskoj penziji.

- U nedelju me je pozvala jedna komšinica da kaže da iz odžaka njihove kuće ne ide dim, a da je pošta zakačena na kapiji. Odmah sam posumnjao da se nešto desilo pa sam došao kod njih. Vrata su bila otvorena i ušao sam.

Tuga u  Knez Selu

Tuga u Knez Selu | Foto: K. Kamenov

Branislav je ležao na podu, Vladimir je bio na krevetu, štake kojima se pomagao u hodu su bile razbacane. Videlo se da su se borili za život, ali nisu uspeli. Sigurno je starac pao prvi na pod, a sin nije mogao da mu pomogne jer je bio nemoćan. Jedva je hodao zbog tromboze - navodi Bošković.

Prema njegovim rečima, Nikolići su bili solidno situirani, imali su kuću i poljoprivrednu mehanizaciju, kao i penzije. Isključen je bilo kakav drugi scenario jer iz kuće ništa nije nestalo. Bošković kaže da je u kući nađeno oko 200.000 dinara i da ništa nije ukradeno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP