Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA DRAGA MAŠULOVIĆA U MIRIJEVU

Otac košarkaša donet raskomadan u kesi!

Autor: Enis Sadiku - J. Paunović | 03.02.2015 - 15:10:00h | Komentara: 0

Ubijenog i iskasapljenog Draga Mašulovića (61), oca bivšeg košarkaša Crvene zvezde Vladimira, u nedelju u jutarnjim satima pronašao je kum Božo D. u podrumu zgrade u ulici Jovanke Radaković u Mirijevu, saznaje „Alo!“. Ono što je do sada poznato je da Mašulović nije ubijen ni u svom stanu niti u prostoriji gde je pronađen, već na nekoj drugoj lokaciji. Policija je juče saslušala njegove sinove, komšije, ali i poslovne saradnike.

Tragaju za rukama i nogama: Brutalno ubijeni Drago Mašulović

Tragaju za rukama i nogama: Brutalno ubijeni Drago Mašulović | Foto: Marko Metlaš

- Ni jedan ni drugi sin nisu ni juče ni na dan kada je ubijen mogli da odgovore na pitanje kome se zamerio njihov otac. U jedan glas su rekli da pretnji nije bilo. Nesumnjivo je da se radi o dobro smišljenom monstruoznom ubistvu i da ga je izveo neko ko ima veliko znanje jer su noge i ruke pravilno isečeni - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Policija ispituje da li je žrtva dovezena u „audiju TT“

Policija ispituje da li je žrtva dovezena u „audiju TT“

Nikolić: Rukopis sličan zemunskom klanu

„Za ubistvo Draga Mašulovića mogu reći da se radi o klasičnom mafijaškom ubistvu rađenom po modelu iz Južne Amerike, a koji su kasnije preuzeli članovi zemunskog klana. To što je ubijen čovek iz starije generacije ne mora ništa da znači jer bosovi nisu mladi ljudi. Ovo ubistvo nosi jednu poruku, a to je naplata računa iz prošlosti”, rekao je za naš list Zlatko Nikolić, kriminolog.

Kako „Alo!“ saznaje, trag se Mašuloviću gubi od četvrtka, kada su ga poslednji put videle komšije iz Rabelove ulice, gde je i živeo sa maloletnom ćerkom. Sinovi su se zabrinuli i u nedelju su pozvali kuma da proveri da li je njihov otac u magacinskog prostoru, s obzirom na to da mu je mobilni bio nedostupan i nije se javljao. Ugledavši „audi TT“, kum je pomislio da je Mašulović u magacinu, u kojem je skladištio svoju robu.
Međutim, pored luksuznog automobila, u zavezanoj kesi, pronašao je telo ubijenog Mašulovića. Skamenio se od straha kada je video Draga bez nogu i ruku. Odmah je pozvao policiju i popio tabletu za smirenje.

Zgrada u kojoj je Malušević radio

Zgrada u kojoj je Malušević radio | Foto: Emil Čonkić


- On je takođe saslušan u istrazi. Međutim, nije mogao da odgovori ko bi i zbog čega ubio njegovog dugogodišnjeg prijatelja - dodaje naš izvor.
Inspektori su juče ponovo pregledali mesto gde je Drago pronađen u nadi da će ih neki detalj dovesti do obrta u istrazi. Odmah je zaplenjen i automobil koji je koristio ubijeni kako bi se videlo da li je u gepeku možda i vožen pokojni Mašulović.

Mesto gde je pronađeno Mašulovićevo telo

Mesto gde je pronađeno Mašulovićevo telo


Inače, istragom će verovatno biti obuhvaćeni i ljudi sa kojima se sukobio 2009. povodom duga koji je Košarkaški klub Crvena zvezda imao prema njegovom sinu Vladimiru jer mu nisu isplatili sve što su mu dugovali. Besan zbog takve odluke, ubijeni je nakon dobijene presude zaplenio nekoliko koševa sa Malog Kalemegdana.

Ulaz u garažu

Ulaz u garažu | Foto: Vesna Lalić


- Draga sam poznavao nekoliko godina. Mogu da kažem da je bio gospodin u pravom smislu te reči. Poslednji put sam ga video u četvrtak oko 14 sati i moram priznati da sam primetio da je dosta smršao i imao je zabrinut pogled. Međutim, nije pokazivao da ima bilo kakve probleme.

Sin ne zna motiv zločina: Vladimir Mašulović

Sin ne zna motiv zločina: Vladimir Mašulović | Foto: Marko Metlaš


Ranije, kad god bi izlazio iz stana, sačekivala su ga dvojica saradnika koji se nisu odvajali od njega. U poslednjih šest meseci, njegovi sinovi su počeli češće da dolaze i ponekad su prespavali kod njega. Znam da je često menjao automobile jer je voleo da vozi skupocene četvorotočkaše. Bavio se u prošlosti raznim poslovima, a sad se usmerio na uvoz francuskih krema - priča jedan od komšija ubijenog Mašulovića.

Mučeni pre smrti, pa izmasakrirani!

28. februar 2012. Skoro identičan zločin dogodio se u selu Vukošić kod Vladimiraca, kada su dvojca ribara u jezeru pronašli Radovana Ilića (53), čiji je trup bio bez ekstremiteta. Tada je slučaj ekspresno rešen i policajci su uhapsili njegovog sina Dejana Ilića (28). On je priznao policiji da je ubio i raskomadao oca Radovana jer više nije mogao da trpi njegovo iživljavanje. Dejan je posle svađe sa ocem, kojih je bilo mnogo, uzeo sekiru i udarcem u glavu ubio Radovana. Zatim je telo odvukao u kupatilo i raskomadao ga kako bi uklonio tragove zločina. Odsekao je obe ruke i obe noge, a odsečene delove toliko je istranžirao da je butinu jedne noge praktično isekao na šnicle.


8. mart 2010. Cvetko Simić (44) iz Beograda, čije je raskomadano telo nađeno u jezeru Jarun kod Zagreba, zverski je mučen pre smrti!


19. avgust 2008. Velibor Bakić (31) iz Andrijevice i Miloš Rašić (31) iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su ubili i odsekli glavu Smailu Tariću (34) iz Malog Zvornika. Njegovo telo odneto je u park kod Veterinarskog fakulteta, gde mu je mačetama odsečena glava, koja je stavljena u kesu i odneta na Bulevar kralja Aleksandra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP