Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAŽI PRAVDU

Otac Luke Jovanovića krivično goni Marka Milićeva koji mu je zgazio sina!

Autor: Tanjug | 01.09.2014 - 12:43:00h | Komentara: 0

Otac Luke Jovanovića, mladića koji je nastradao na Brankovom mostu od udara automobila "kantimen" 25. jula, Bojan Jovanović saslušan je danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv osumnjičenih u tom slučaju i pridružio se krivičnom gonjenju protiv njih.

Bojan Jovanović

Bojan Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Saslušanje Jovanovića trajalo je 15-ak minuta u Palati pravde, a istraga se nastavlja sutra saslušanjem svedoka.

Lukin otac, koji je nakon nesreće protestovao na Brankovom mostu i tražio otkrivanje počinioca dela, pridružio se krivičnom gonjenju osumnjičenih na čelu sa odbeglim Markom Milićevim za koga se veruje da je vozilom "kantrimen" udario Jovanovića i pobegao sa lica mesta zajedno sa prijateljima koji su bili u vozilu.


Jovanović je preminuo od posledica udara, a Milićev je 15 dana posle nesreće, 10. avgusta pobegao iz zemlje.


Za Milićevim, koji se tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnim nesreći je raspisana crvena Interpolova poternica Interpola.


Prijatelji Marka Milićeva, koji su bili u "kantrimenu" kada je on na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, nakon nesreće prešli su u taksi vozilo. Milićev je taksisti naredio da ga prati, pa je i on osumnjičen u ovom slučaju za pomaganje.


Milićevi prijatelji iz vozila, njegov kum Bratislav Vesović kod koga su se prema sumnjama sakrili svi posle incidenta, kao i taksista, se sumnjiče da su izvršili krivično delo - pomoć učinocu posle izvršenja krivičnog dela.


Branilac Tamare Bogdanović advokat Rajko Jelušić potvrdio je danas za Tanjug da je tužilaštvo predlagalo sklapanje nagodbe - sporazum o priznanju krivice, ali da za sada o tome ne može da se pregovara jer odbrana još ne zna za koju radnju izvršenja se tereti Borganovićeva i šta bi trebalo da prizna.


On takođe smatra da je njegova branjenica potpuno nezakonito u pritvoru, kao i da je i ostalima pritvor određen zbog velikog medijskog pritiska na sud i tužilaštvo.


- Nama i posle dve nedelje od pokretanja istrage nije predočen nijedan dokaz o tome na koji je način Tamara pomogla Milićevu da se sakrije - naglasio je advokat.


Prema njegovim rečima, sutra će biti nastavljeno saslušanje svedoka u vezi sa dogadjajima posle saobraćajne nesreće, a odbrana će tražiti ukidanje pritvora.
U pritvoru su osim Vesovića, Tamara Bogdanović, Nikola Lepen, Dana Manevski, Saša Janković i Bojana Petrović.


Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".


Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.


Kako vozač, a ni vozilo nisu pronadjeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP