Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IZGUBIO SVAKU NADU DA MU JE SIN ŽIV

Otac nesrećnog rudara pravi grobnicu

Autor: G. J. | 29.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Spasioci i rudari treće smene su noćas, jedan sat posle ponoći, u jami "Strmosten" Rudnika Rembas pronašli beživotno telo rudara kopača Željka Miletića (36), izjavio je Tanjugu predsednik Sindikata "Rembasa" Nebojša Milenković. Šesti dan potrage spasioci su uspeli da nađu zakopanog rudara. Njegov nesrećni otac Miodrag otac dan još juče je izgubio svaku nadu da mu je sin živ i po priči meštana Lomnice, već tad je počeo da pravi grobnicu.

Željko Miletić

Željko Miletić

Kako im je rekao „šanse da je Željko preživeo takav odron su male i ne verujem više da je živ“. Željkova supruga Verica se, međutim, i dalje juče nadala da je uspeo da se sakrije u neku bezbednu prostoriju, pošto je dobro poznavao jamu, i da čeka pomoć.

„Zadnji put smo se čuli u utorak, kada je krenuo ka jami da radi, trebalo je da mi posle javi za drva iz sindikata, kad izađe iz jame i ja još uvek čekam da me pozove“ priča Verica.
U rudniku se čeka dolazak javnog tužioca, posle čega će se znati ostali detalji, rekao je Milenković.
Potraga za zatrpanim rudarom trajala je šest dana.
- Željkovo beživotno telo pronađeno je u iskomadano od siline koja se sručila na njega. Pronađen je u delu radilišta jame gde ga je odbacio veliki odron. Njemu nije bilo spasa. Velika količina uglja, kamena i jalovine se obrušila na njega. Bio je u tom trenutku mrtav. Nije stigao ni da reaguje, skloni se ili bilo šta god drugo - kažu rudari spasioci koji su došli do tela Željka Miletića posle šest dana potrage.
Očekuje se da tužilac obavi uviđaj u jutarnjim satima i da se telo pokojnog rudara evaukuiše iz jame.
- Delovi bušilice nađeni su oko 19.30, oko 23 deo rudarske lampe sa šlema, a u 00.50 došli smo do Željkovog tela. On se nalazio na 4 do 5 metara od poslednje podgrade u otkopu, što je veoma opasno. Bukvalno smo na sreću našli telo stradalog rudara. Da ga sada nis našli ne bi za mesec dana, jer je planirano da ponovo bušimo novo okno, pričaju rudari spasioci.
Željkova porodica je rudniku Strmosten.
Miletić je zatrpan 23.septembra, oko 08.30 sati, od kada i traje potraga za njim.
Tragedija se dogodila dok je bušio naslage uglja, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nije bilo nikakvog kontakta.
Miletić je kao rudar radio osam godina, iza njega je ostalo troje maloletne dece od 10, devet i tri godine i nevenčana supruga.
Potiče iz rudarske porodice, otac je rudarski penzioner, a brat, stariji godinu dana, radi u istoj jami. Porodica rudara dobiće kuću kako bi majka s decom bila zbrinuta, rečeno je u opštini Svilajnac.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 29.09.2014 12:29h

    saučestvujemo u nesreći njegovog sina.Za narod su predvidjene samo muke. Poštujem njegov rad više od rada svih političara on je DIV jači od svih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP