Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG MALTRETIRANJA U ŠKOLSKOM TOALETU

Otac podneo prijavu protiv pet osnovaca

Autor: Blic | 13.02.2015 - 16:40:00h | Komentara: 0

Otac maloletne S. B. (15), Stevan B, podneo je prijavu somborskoj policiji zbog incidenta koji se dogodio u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ u Somboru.

Zlostavljanje

Otac tvrdi da se ćerka iz škole vratila u suzama (ILUSTRACIJA)

Stevan B. tvrdi da se njegova ćerka 5. februara vratila kući iz škole u suzama, i nakon što je ispričala šta se dogodilo, odlučio je da slučaj prijavi policiji. On nije želeo da daje detaljnije informacije, do okončanja istrage, da bi, kako navodi „zaštitio interese svog deteta“.

U incidentu koji se odigrao u školskom toaletu učestvovala je njegova ćerka i petorica petnaestogodišnjaka, učenika škole. Prema rečima Zorana Boraka, direktora škole, nastavnica koja se zatekla u tom trenutku prekinula je ceo događaj, evidentirano je šta se dogodilo, a nakon toga su uzete izjave učenika u prisustvu roditelja.
- Situacija u školi je pod kontrolom, vodi se vaspitno-disciplinski postupak nakon koga ćemo izaći sa saopštenjem o celom događaju - rekao je Borak, napominjući da se radi o dobroj deci i primerenim učenicima protiv kojih se nikada nisu vodili vaspitno-disciplinski postupci.

OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru

OŠ Ivo Lola Ribar u Somboru | Foto: Blic

U školi se održao i sastanak tima za zaštitu učenika koji postoji na nivou svake škole, a Borak smatra da je „preterano kvalifikovati ceo događaj kao pokušaj silovanja“.
Portparolka PU Sombor, Mirjana Cvijanović, potvrdila je da se vodi istraga povodom ovog slučaja, na osnovu prijave oca, a zamenik tužioca Zoran Divjak rekao je da se čeka na okončanje istrage o događaju i nakon toga će se znati da li ima dovoljno elemenata za podnošenje krivične prijave.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP