Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SMATRA DA JE POMOGLA SINU NAKON ZLOČINA

Otac ubijene novosadske manekenke podneo krivičnu prijavu protiv majke Darijana Musića!

Autor: Kurir | 25.08.2014 - 10:20:00h | Komentara: 1

Edmund Červenko tvrdi da je Borka Musić pomogla sinu da pobegne posle zločina i da je lagala na sudu

Edmund Červenko

Edmund Červenko

Edmund Červenko, otac manekenke Vladislave Červenko (26), koja je zverski ubijena 12. novembra 2012. godine, podneo je Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv Darijanove majke Borke Musić!
On je u prijavi osumnjičio Borku Musić da je davala lažne iskaze kako bi zaštitila sina Darijana (27), koji je pravosnažno osuđen na 40 godina robije zbog ubistva.
– Borka Musić je bila svedok u postupku protiv Darijana, kako na prvom, tako i na ponovljenom suđenju. U svojim izjavama Borka Musić je rekla da je bila u kuhinji i da nije mogla da vidi šta se nalazi u sobi u kojoj je ležalo telo moje ćerke. Međutim, to je laž! Uviđajem je utvrđeno da vrata sobe nisu mogla da se zatvore, tako da je ona videla moje mrtvo dete, ali nije reagovala, već je napustila stan. Ćutala je i pomogla svom sinu da pobegne – kaže za „Kurir” otac Edmund.
Osim što porodica Červenko od prvog momenta smatra da je Borka Musić znala šta se dešava u stanu, kako dalje kaže Edmund, ona je svojim svedočenjem ometala utvrđivanje istine.

Darijan Musić

Darijan Musić i Vladislava Červenko | Foto: facebook

– Borka Musić je lagala da bi pomogla sinu Darijanu da pobegne. Davanje lažne izjave pod zakletvom je krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti. Možda tužilaštvo smatra da je posao odrađen time što je Darijan Musić osuđen, ali ja, kao otac ubijene Vladislave Červenko, tvrdim da posao nije završen! Borka Musić je počinila krivično delo! Neka uporede njene iskaze s prvog i drugog suđenja i uveriće se u ovu tvrdnju. Veoma sam ogorčen zbog gomile laži koje je izrekla Borka Musić – rekao je Edmurd Červenko.
Vladislava Červenko ubijena je u svom stanu, a na suđenju je utvrđeno da je Darijan Musić zverski pretukao Vladislavu i da je manekenka umrla u najgorim mukama. Tokom bekstva Musić je na Fejsbuku priznao zločin.
Uhapšen je dva dana posle zločina u mestu Patnjik, između Novog Pazara i Raške, dok je, kako se veruje, pokušavao da se prebaci u Crnu Goru.
Musić je prvom presudom bio osuđen na 35 godina robije, ali je u februaru ove godine Apelacioni sud poništio presudu jer, kako je pisalo u obrazloženju, „nije jasno na osnovu čega je Viši sud zaključio da je Musić krvožedan tip"!
– Takođe je nejasno kako prvostepeni sud koristi izraz „mrcvarenje i mučenje" ako se zna da mrcvarenje predstavlja unakažavanje tela nakon nastupanja smrti, a istovremeno tvrdi da su sve povrede na pokojnoj nastale zaživotno – pisalo je u odluci Apelacionog suda.

Borka Musić: Nemam šta da vam kažem

Darijanova majka Borka Musić nije imala komentar povodom krivične prijave.
– Nisam s tim upoznata i nemam šta da vam kažem. Najlepše vas pozdravljam i prijatno – bilo je sve što je rekla pre nego što je prekinula telefonsku vezu.
Poslednji komentari
  • asteroid Vreme: 25.08.2014 11:09h

    s obzirom da mu je majka, ne moze krivicno odgovarati za to sto mu je pomogla i lazno svedocila

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP