Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U NIŠU UHAPŠENA TANJA JEFTIĆ (42) ZBOG VIŠE PREVARA

Otela od dece 50.000 evra za letovanje!

Autor: B. Janačković | 03.08.2014 - 08:10:00h | Komentara: 1

Tanja Jeftić (42) iz Niša uhapšena je zbog sumnje da je prilikom sklapanja aranžmana za boravak u letnjem sportskom kampu u Kavali u Grčkoj prevarila roditelje 350 dece tako što je od njih uzela i prisvojila 70.000 evra!

Letovanje

Letovanje | Foto: Shutterstock

U poslednjem trenutku, policija je preksinoć sprečila da u Kavalu otputuje 250 učenika iz Niša, Knjaževca i Surdilice, nakon što je potvrđeno da nije uplaćen novac za njihov boravak. Roditelji su plaćali po detetu 200 evra, ali su 50.000 evra, kako se sumnja, završile u džepu Jeftićeve, umesto na računu vlasnika kampa u Grčkoj. Odlazak grupe od 100 đaka sportista iz Beograda, Prokuplja i Niša bio je planiran za 12. avgust - za čiji su boravak roditelji dali ukupno 20.000 evra - ali je jasno da ni od tog puta neće biti ništa.


- U pitanju su deca iz sportskih i školskih klubova koja se bave košarkom, rukometom i odbojkom. Osumnjičena je imala odobrenje kampa da sklapa aranžmane, a do sada je tu boravilo oko 600 dece iz Srbije. Prvi problemi javili su se prilikom boravka poslednje grupe od 150 mladih sportista kojima je vlasnik kampa uskratio ručak, jer Jefitćeva nije uplatila ceo iznos. Kako do petka u 13 časova taj dug nije namiren, kao ni celokupna suma za 250 dece, koja su se u petak uveče spremala da krenu u Kavalu, policija je sprečila odlazak nove grupe kako bi se izbegli problemi, jer je bilo jasno da neće biti primljeni u kamp - kaže za naš list sagovornik blizak istrazi.

Kamp  “Aleksandra“ u Kavali , gde je  trebalo da đaci budu smešteni

Kamp “Aleksandra“ u Kavali , gde je trebalo da đaci budu smešteni

Policija je Jeftićevu pronašla kod advokata i privela je na saslušanje.
- Ona se branila da je vlasnik kampa navodno povećao cenu aranžmana i da je to bio razlog zbog kojeg je odbila da mu uplati sredstva. Zašto novac koji je naplatila nije vratila roditeljima ako je već odbila saradnju sa kampom, nije umela da objasni. Policija je dobro reagovala i sprečila odlazak dece, čime ih je poštedela maltretiranja, jer im boravak nije bio uplaćen - kaže naš sagovornik.


Policija pokušava da utvrdi gde je završilo 70.000 evra, budući da osumnjičena kod sebe nije imala ni 3.000 evra, koliko je bilo potrebno da se uplati prevozniku da bi se 150 dece vratilo iz Kavale u Niš.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju. Privedeno je i nekoliko trenera na saslušanje, ali još uvek nema informacija ima li još nečije krivice.

Roditelji slučaj prijavili policiji!
Nakon hapšenja Jeftićeve, u čudu su se našli i roditelji i deca.
- Ćerka plače ceo dan. Planirala je odlazak u Kavalu u kamp „Aleksandra“ sa klubom već nedeljama unazad, trebalo je da to bude najlepši događaj u ovoj godini. Sada je razočarana i utučena. Kako detetu da objasnimo - kaže jedan od razočaranih očeva.


- Sve smo učinili da ode. Aranžman je prvo koštao 160 evra, a posle su nam tražili još 40 evra. Platili smo bez pitanja. Međutim, kada su nam nedavno tražili još 50 evra, navodno jer je vlasnik kampa podigao cenu, stvar je postala sumnjiva, pa su se neki roditelji obratili policiji - dodaje majka jedne sportistkinje iz Niša.

Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 03.08.2014 08:47h

    Tanja prevara, zivi u solunu i vara sve zive. predstavlja se kao uspesna biznismenka i toliko pokusava da bude ubedljiva. Pokusala je i moju porodicu da prevari ali smo je procitali.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP