Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA UHAPSILA LJUBIŠU ANDREJIĆA IZ PROKUPLJA

Oteo taksistu i bacio bombu na policiju!

Autor: Lj. M. - S. M. - M. D. | 05.06.2014 - 22:47:00h | Komentara: 1

Ljubiša Andrejić zvani Ljuša (36) iz Prokuplja oteo je juče oko 1.20 taksistu Nikolu Gopića (23) i bacio bombu na pripadnike interventne jedinice koja je pokušala da ga uhapsi u selu Lipovac kod Kruševca! Gelerima su pogođeni policajci Vladan Jovanović i Saša Kukovac, dok je Ivica Janković zadobio lakše povrede.

Policija uhapsila Ljubišu Andrejića iz Prokuplja

Policija uhapsila Ljubišu Andrejića iz Prokuplja | Foto: S. Milenković

Andrejić, koji je odranije poznat prokupačkoj policiji, najpre je u Prokuplju uz pretnju ručnom bombom kidnapovao taksistu “Alfa taksija” Nikolu Gopića (23), sina penzionisanog policajca, i na silu ga naterao da ga vozi ka Kruševcu. Gopić tvrdi da ga je čovek sa njemu nepoznatog broja pozvao pola sata pre ponoći i naručio vožnju.


Samo sam čuo eksploziju

Nikola kaže da je morao da zaustavi vozilo i da su tada počeli da se približavaju policajci, govoreći povišenim tonom da sa podignutim rukama izađu iz automobila.
- Ljuša mi je rekao da izađem, što sam i uradio. Nekoliko sekundi nakon toga začuo sam eksploziju bombe, a onda i video policajce kako izvlače Andrejića iz auta i stavljaju mu lisice na ruke - priča Nikola.
Ljubiši Andrejić je određen pritvor od 48 sati, a u toku dana ili u petak trebalo bi da da bude saslušan.

- Ništa nije upućivalo na to da će se desiti jer se Andrejić, koga sam odranije znao, ponašao normalno i naručio vožnju ka Đurevačkom naselju na izlazu iz Prokuplja ka Nišu. Tamo je kod jedne napuštene kuće izašao iz vozila i nakon nekoliko minuta vratio se, ušao u auto i pokazao mi ručnu bombu i rekao da ga vozim u Kruševac - ispričao je mladić, koji je bio još u šoku.


On je dodao da mu je Andrejić rekao da stane i zvoni njegovom prijatelju na vrata kako bi od njega pozajmi novac.


- Koliko sam shvatio, tu je živeo njegov poznanik od koga je želeo da pozajmi novac. Iz straha, ja sam pritisnuo zvono na ulaznim vratima, ali mi niko nije otvarao - priča mladić i naglašava da je to unervozilo Andrejića, koji je nakon toga izašao i sam više puta zvonio na vrata.

Žrtva bombaša: Nikola Gopić

Žrtva bombaša: Nikola Gopić

U trenutku kada je iz kuće izašao jedan mladić, pojavilo se policijsko vozilo. On navodi da se policija zaustavila pored njegovog taksija i pitala da li ima nekakvih problema, na šta je on odgovorio da čovek koga znaju po nadimku Ljuša ima bombu.

– Policajac iz vozila mi je rekao da ne paničim, da sednem u vozilo i da će oni biti odmah iza mene. Sve se desilo brzo, nisam ni shvatio šta treba da radim. Ljuša se vratio, seo na mesto suvozača i rekao mi da ga vozim ka Kruševcu. Usput je rekao da su se policajci uplašili i da su zato otišli - priseća se Nikola detalja koje će pamtiti čitav život.

Na ulazu u Blace sačekala ih je patrola policije i signalizirala im da stanu.
– Zaustavio sam vozilo, dao policajcu dokumenta, a kada se on na trenutak udaljio od vozila, Ljuša je izvadio bombu, izvukao osigurač i naredio mi da dam gas. Usput je rekao da nikako ne stajem. Do ulaska u Kruševac pratilo nas je jedno policijsko vozilo, a blizu Kruševca pokušala je da nas zaustavi još jedna patrola policije, ali sam po naređenju otmičara, koji je sve vreme držao bombu, nastavio da vozim. Pričao je da će da se ubije, ali je rekao da ne brinem i da mene neće povrediti. Stotinak metara od te patrole, na putu je bio preprečen kamion sa prikolicom - ističe mladić.

Žrtvi pretio da će joj pojesti jetru!


Ljubiša Andrejić je odranije poznat policiji. Radi se o višestrukom povratniku u izvršenju raznih krivičnih dela, od ubistva do nanošenja teških telesnih povreda. Februara ove godine je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne.
– Andrejić je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo koje je počinio 1999. kada je sa sedam uboda nožem u Rastovnici kod Prokuplja ubio Milosava Ristića iz Prokuplja. On je Ristiću pre ubistva rekao da će mu pojesti jetru. Osuđivan je i za pokušaj ubistva zatvorenika, a godinu dana kasnije u niškom zatvoru za nanošenje teških telesnih povreda. Na izdržavanju zatvorske kazne je bio od februara 1999. godine i trebalo je da izađe februara 2015, ali je pre nekoliko meseci uslovno pušten - kaže naš izvor.

Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 07.06.2014 18:01h

    Takvog nikako nepustati iz pritvora on je opasan i za drusto i drzavu nadam se da ce ga osuditi 40g baciti bobu na policiju i oteti taksistu strasno. u americi bi dobio el.stolicu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP