Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEZAPAMĆENA KRAĐA AUTOMOBILA SA DETETOM

Oteti dečak bi voleo da bude policajac!

Autor: E. Sadiku | 28.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

“U šoku sam. Verujte, ne znam šta da kažem. Svesna sam da sam napravila glupost. Bitno je da se sve završilo sa srećnim krajem. Znam da bi trebalo da pričam kako bi neko u budućnosti izvukao pouku, ali ne mogu, telefon ne prestaje da zvoni, rodbina se raspituje, razumite me”, rekla je juče za “Alo!” Silvana K., žena kojoj je u utorak ukraden automobil u trenutku dok se u njemu nalazio njen sedmogodišnji sin.

Pekara ispred koje je ukraden automobil s detetom

Pekara ispred koje je ukraden automobil s detetom | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Najbitnije je da se sve dobro završilo. Sin mi nije povređen, a on je ovo doživeo kao avanturu. Bio je nasmejan. Zahvalna sam policiji, koja je brzo reagovala i obavestila da su mi pronašli nepovređeno dete - ispričala je Silvana K. za “Alo!”.


Naime, nesvakidašnja krađa automobila se dogodila u utorak oko 19.15, kada je još lopov iskoristio trenutak nepažnje Silvane i seo u njen „reno“. Vozilo sa dečakom ukradeno je u ulici Vojvode Stepe kod broja 264, dok je majka bila u pekari i ostavila uključen motor sa ključem u bravi - rekao je novinarima šef Odeljenja za suzbijanje delikata na motornim vozilima Borislav Kovačević, ističući da policija i dalje intenzivno traga za osumnjičenim.

Kovačević je naveo da je majka odmah pozvala policiju i nakon jednočasovne potrage, u koju su bile uključene sve raspoložive patrole, dete i automobil su pronađeni u istoj ulici kod broja 415.

Zgrada u kojoj  živi mališan

Zgrada u kojoj živi mališan | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Lopov je pobegao, a iz automobila je odneo 20.000 dinara iz torbe žene, tako da policija pretpostavlja da je motiv tog dela bila krađa automobila, novca, goriva... Dete nije povređeno i kada ga je policija pronašla, bio je veoma pribran. Čak je izjavio da želi da bude policijac kad poraste - rekao je Kovačević, koji je apelovao na vozače da ne ostavljaju uključene automobile sa ključem u bravi, jer su sve češće krađe izvršene u takvoj situaciji.

Prema njegovim rečima, policija je o tom događaju obavestila Više javno tužilaštvo, po čijem nalogu je preduzela mere za pronalaženje N. N. osumnjičenog kradljivca i utvrđivanje da li je samo krađa motiv ili možda i otmica deteta.

Sličan incident dogodio se i prošle sedmice na Bežanijskoj kosi, kada je lopov ukrao automobil sa detetom na zadnjem sedištu, kao i pre nekoliko godina, kada je ukradeno vozilo u kom je dete spavalo. Kovačević je ukazao na to da su samo u oktobru ukradena 93 vozila u Beogradu, od kojih je 12 bilo sa upaljenim motorom, i apelovao na sugrađane da svoja vozila propisno ostavljaju i parkiraju.

Najčešće se ovakvi slučajevi dešavaju kada je veoma hladno, pa se ne gasi motor kako se automobil ne bi hladio, odnosno kada su velike vrućine da bi radila klima - ukazao je Kovačević.
Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 28.11.2013 18:51h

    Sva sreća da se sve dobro završilo! A kakav si ti roditelj, o tome može da se priča.Šta dete može od tebe da vidi i nauči? Ništa! A verovatno si i stala 100 od svoje zgrade, na sred ulice sa upaljena 4 migavca (to je rešenje za sva nepropisna zaustavljanja u ovoj najneprohodnijoj ulici u ovom delu grada), pa još i sa upaljenim motorom! Sačuvaj me Bože, ženska glavo, imaš li ti mozak i zbog čega ga ne koristiš?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP