Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

Otetog čoveka držali u bazi "crvenih beretki"

Autor: A. Dimitrovska - B. Jelovac | 14.03.2013 - 21:48:00h | Komentara: 0

Policija je posle decenije ponovo otvorila slučaj otmice Novaka Stevanića (22), sina vojnog inženjera i biznismena, koju su navodno organizovali Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe zemunskog klana!

Stevanić je 1997. godine bio zatočen u bazi Jedinice za specijalne operacije u Novom Beogradu, čiji je pripadnik bio i Milorad Ulemek Legija, a ubrzo posle otmice je izvršio samoubistvo!

Dušan Spasojević Šiptar

Dušan Spasojević Šiptar | Foto: MUP

„Mladićev otac je bio jedan od konstruktora tenka T84 i bio je veoma cenjen u Vojsci. Bio je i uspešan biznismen i imali su dosta novca. Mladić je otet i držan u prostorijama na brodogradilištu u Novom Beogradu gde je bila jedna od baza „crvenih beretki“, a sumnjalo se da su otmicu organizovali Spasojević i Luković.

Nikakvih čvrstih dokaza, međutim, nije bilo i istraga je godinama tapkala u mestu. Bilo je i dosta oprečnih i „prljavih“ informacija o samom zločinu. Otmičari su uspeli da dobiju novac i zlato, a mladić je posle izvršio samoubistvo“, kaže za „Alo!“ izvor iz srpske policije i dodaje da je slučaj ponovo otvoren.

Policija je, sredinom februara, saslušala Sretka Kalinića u vezi sa otmicom Stevanića, što je pomenuto na jučerašnjem suđenju kriminalnoj grupi Luke Bojovića, koja je optužena za seriju zločina.

„Tokom istrage nije bilo informacija o umešanosti Kalinića u taj zločin, posebno što u to vreme i nije bio aktivan u zemunskom klanu, što je i sam rekao prilikom saslušanja. Sa njim je obavljen razgovor u slučaju da ima neke informacije o tome, kao i sa braćom Milošem i Aleksandrom Simovićem i ostalim pripadnicima klana, među njima i Nikola Bajić, koji su iza rešetaka zbog zločina zemunskog klana i ubistva premijera“, dodaje naš izvor.

Mladićev otac koji je, inače, i član jedne političke partije, optuživao je i svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta da je umešan u zločin. Kako saznajemo, Čume je ispitivan o tom događaju, ali je tvrdio da ne zna ništa.

Članovi zemunskog klana, "potpisali“ su, između ostalog, otmice biznismena Milije Babovića, nekadašnjeg vlasnika „Verano motorsa“, Miroslava Miškovića, vlasnika kompanije „Delta“, Vuka Bajruševića, brata Bojane Bajrušević, optužene za šverc cigareta, i Suvada Musića.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP