Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MISTERIJA

Otišao po cigarete i nije se vratio!

Autor: G. VUČKOVIĆ | 17.08.2014 - 07:15:00h | Komentara: 3

Aleksandar Jovanović (21) iz Kostolca, nestao je 13. avgusta uveče, nakon što je izašao iz stana na Trgu bratstva jedinstva, u kojem živi sa majkom i starijom sestrom.

Pošta u Kostolcu gde je Aleksandar poslednji put viđen

Pošta u Kostolcu gde je Aleksandar poslednji put viđen | Foto: A. Jovanović

Pošto se nije vratio, majka je njegov nestanak prijavila policiji sutradan po podne. Ona kaže da je Aleksandar otišao iz stana nakon kraće rasprave koju su imali, jer je on želeo sam da ode do trafike, čemu se ona protivila, jer je bolestan.


- Aleksandar već duže vreme pati od depresije, zbog čega je u dva navrata ležao na neuropsihijatriji požarevačke bolnice. Ovog puta pustili su ga na četiri dana, koje je on, mahom, proveo ležeći u krevetu, jer mu nije bilo dobro i osećao je slabost u nogama. Zato sam se i protivila kad je hteo da ode sam do trafike i kupi cigarete - kaže Zvezdana. Pošto je sin, i protiv njene volje, istrčao i ušao u lift, ona je stepenicama sišla da ga presretne ispred zgrade. Međutim, on se nije pojavio, pa je ona zaključila da je liftom otišao na više spratove.

Tada je krenula da pretražuje sprat po sprat, potkrovlje i podrum, ali nije ga našla.

Nije hteo da majka ide s njim do trafike: Aleksandar Jovanović

Nije hteo da majka ide s njim do trafike: Aleksandar Jovanović

- Verovala sam da je uspeo da izađe iz zgrade i ode kod nekog druga, pa sam zato sačekala sutradan, ne bi li se vratio. Pitali sam njegove drugove da li su ga videli, ali pošto niko nije, nestanak sam prijavila policiji - rekla je Zvezdana. Aleksandar je završio za automehaničara i jedno vreme radio je u preduzeću “Standard”, a onda i u kafiću, pekari i kao raznosač pica.


- Pre preseljenja u ovaj stan, živeli smo u samačkom hotelu u Kostolcu, gde sam zadržala sobu. On je tamo jedno vreme živeo, ali se tu okupljalo neko sumnjivo društvo, među kojima je bilo i narko-dilera. Strahujem da ga neko nije uvukao u tu mrežu, da prodaje drogu za njih, pa se sad skriva kod nekog od njih - zabrinuta je Zvezdana. Ona je već godinama razvedena i sama je podizala ćerku i sina, ali je uvek uspevala da im omogući pristojan život.

- Nadam se da je moj Aleksandar živ i da će shvatiti da mu je s nama najbolje i da će se zato vratiti nazad, u svoju porodicu - nada se Zvezdana.

Pomišljao na samoubistvo


„Pretražili smo ceo grad, išli smo i do sela Petke, gde živi jedan Aleksandrov drug, ali nismo ga našli. Svom lekaru ranije je rekao da je u par navrata pomišljao na samoubistvo, ali ne verujem da bi zaista naudio sebi, jer ima sve uslove da normalno i lepo živi“, priča Zvezdana.

Viđen kod pošte

Prilikom poslednjeg odlaska iz stana, Aleksandar je na sebi imao svetlozelenu majicu marke “Puma” i kratke pantalone od maskirnog platna. Navodno je poslednji put viđen kod Pošte u Kostolcu, u ulici Nikole Tesle. Njegova majka i sestra apeluju na sve one koji ga sretnu i prepoznaju da im se jave na telefone: 064/43 64 810 i 012/243-299.

Poslednji komentari
  • dragana Vreme: 17.08.2014 09:34h

    Policijo trazite ovo dete, nije necija bol veca od bola ove majke i sestre, a one nemaju medije na raspolaganju.

  • ja Vreme: 17.08.2014 16:16h

    Dragi ljudi, ne ostavljajte svoje bliznje u psihijatrijske ustanove osim kada nema nikakve nade da mozete pomoci svojim najmilijima. U psihijatrijskim bolnicama kljukaju ljude nekakvim hemijama, a ono sto njima najvise treba je ljubav i rayumevanje. Svako je od nas prolazio kroz depresivan period. Ja sam imala situaciju sa clanom porodice koji je po simptomima bio za psihijatrisko lecenje. Medjutim uz puno ljubavi i truda porodice, ova osoba je danas ispunjena, srecna i normalna u svakom smislu. Ne odustajte od svojih voljenih dok ne bude kasno.

  • penzioner Vreme: 18.08.2014 18:24h

    pridruzujem se Dragani.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP