Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UČENICIMA BEOGRADSKE OŠ „JOVAN MIODRAGOVIĆ” PRESELO ODMARANJE NA TARI

Otrovalo se 60 đaka na ekskurziji?!

Autor: R. Briza - M. Dudvarski | 06.06.2015 - 15:47:00h | Komentara: 7

Jake stomačne grčeve, povraćanje, proliv, visoku temperaturu i valjanje po krevetima od bolova u stomaku iskusili su učenici, njih oko 60, beogradske OŠ “Jovan Miodragović” na rekreativnoj nastavi na Tari. Oni su se juče kasno po podne vratili sa te planine, gde su boravili od 29. maja u vojnom hotelu „Beli bor“. U pitanju je šest odeljenja četvrtog razreda, a prema podacima do kojih je „Alo!“ došao, iz svakog je obolelo po desetoro dece.

Đaci su se sinoć  vratili u Beograd

Đaci su se sinoć vratili u Beograd | Foto: Vojska Srbije

Valentina Tadić Popović, majka devojčice koja se tamo razbolela, kaže za „Alo!“ da su se deca valjala u sobama po krevetima od bolova i da je za „situaciju“ saznala sticajem okolnosti.


Ministarstvo zdravlja:
Čekamo izveštaj


U Ministarstvu zdravlja kažu za „Alo!“ da ih je o slučaju obavestio Zavod za javno zdravlje „Užice“.
- Dobili smo informaciju šta se desilo i o aktivnostima koje su tamo preduzete. Čekamo izveštaj. Mi ne možemo više od toga jer nismo nadležni za vojne objekte - kažu u tom ministarstvu.

- Niko iz škole nije hteo da nam javi šta se događa. Ćerku sam zvala na početku ekskurzije i sve je bilo u redu. Tada mi je ona samo rekla da dve devojčice imaju probleme sa stomakom. Posle nekoliko dana, kada sam se čula i sa ostalim roditeljima, saznala sam da deca imaju zdravstvene probleme, temperaturu, jake grčeve u stomaku, da povraćaju po krevetima. Zamislite, u svakom od šest odeljenja bilo je po desetoro dece bolesno - navodi Valentina.

Ona kaže da je deci učiteljica rekla da se ne brinu i da su im te tegobe od vazduha.
- Jedna od majki alarmirala je sanitarnu inspekciju, ali su joj oni rekli da nemaju pristup „Belom boru“, pošto je u pitanju vojni objekat. Roditeljima je saopšteno da taj objekat nije dezinfikovan od prethodne grupe i da verovatno tu treba tražiti uzrok bolesti mališana - navodi naša sagovornica i dodaje da je nebriga o deci išla dotle da si ih dok su imala temperaturu vodili u obilazak Mokre gore.

Odmaralište  „Beli bor“ na Tari

Odmaralište „Beli bor“ na Tari | Foto: Promo


Vera Šainović, direktorka OŠ „Jovan Miodragović“, nije htela da razgovara o bolesnim učenicima koji su se sa Tare vratili juče u sedam sati uveče. Pošto je saslušala naša pitanja, rekla je:
- Ne dajem izjave telefonom.
Kada smo joj rekli da ćemo odmah da dođemo kod nje u školu, ona je uzvratila:
- Nemojte! Još malo, pa idem kući sa posla.

Ministarstvo odbrane: Deca su donela stomačni virus!


U Ministarstvu odbrane potvrđuju za „Alo!“ da je u periodu od 29. maja do juče u njihovom hotelu „Beli bor“ boravilo 145 dece.
- Stanje obolele dece bilo je stabilno i nije bilo potrebe za bolničkim lečenjem. Po nalogu upravnika hotela, deci je hitno obezbeđen nadzor tri lekara i adekvatna ishrana. U hotelu je odmah izvršena dodatna dezinfekcija prostora u kojem su se nalazila deca. Vojna ustanova „Tara“ je angažovala Zavod za javno zdravlje „Užice“, koji je svakodnevno pratio stanje dece. Uzeti su na analizu uzorci hrane, vode, brisevi inventara i ruku osoblja i svi nalazi su bili ispravni. Ustanovljeno je da su virus deca već imala kada su došla u hotel - naveli su u tom ministarstvu.

Poslednji komentari
  • Zabrinuti roditelj Vreme: 06.06.2015 16:54h

    Dete mi se, među ostalima, juče vratilo sa ove, u pokušaju, rekreativne nastave. Odmah na početku se video diletantizam u organizaciji jer se u odlasku kasnilo "tričavih" sat vremena a gužva koja se tom prilikom napravila iritirala je sve - od roditelja zbunjene dece do vozača koji su u jutarnjem špicu išli na posao Mileševskom ulicom. Pukom srećom moje dete nije bilo zahvaćeno virusom a izjave direktorke (namerno pisano malim slovom!) i keramičarovih botova su sve samo ne odraz ljudskosti koju bi u ovom trenutku svi trebalo da imaju. Neka im služi na čast!

  • babujka Vreme: 06.06.2015 17:35h

    Ma dajte molum vas ovo je vise naduvano nego sto je istina. A ko roditeljima zadovoljiti. Bolje bi bilo da se vise bave svojom decom

  • LAVINIJA Vreme: 06.06.2015 18:32h

    Sve se ovo redovno zataskava. Pogledajte samo forume,ovo nije incident nego pravilo u ovom hotelu, Otisla je nova smena dece ciji su roditelji s pravom ljuti,zabrinuti i reseni da ni slucajno ne dozvole da mafija jos jedanput igra igru sa zdravljem dece a i ogromnim parama koje su uzete za boravak u ovoj rupi,

  • realbost Vreme: 06.06.2015 19:13h

    Ma ljudi budite malo realni i pitajte ucitelje kako je bilo jer one su non stop bile uz decu i njima je bilo najteze u tim trwnutcima sa bolesnom decom.

  • dete sa rekreativne Vreme: 06.06.2015 19:33h

    ovo je laz dvoje dece iz odeljenja se razbolelo i kad smo bili bolesni nismo se setali po mokroj gori i sve je dezifekovano sa hlorom cag smo se gusili koliko su dezinfikovali sa hlorom.PRICAJU BUDALASTINE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP