Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MEDICINSKA SESTRA O PADU DEČAKA U VALJEVU

Otvorio je oči i počeo da ječi

Autor: P. Vujanac | 24.05.2015 - 08:42:00h | Komentara: 0

Čula sam jak, tup udarac i glasove spolja da je “dete palo”. Najpre sam mislila da je pao niz stepenice

Zgrada sa koje je palo dete

Aleksandra Ćirić

“Još sam pod stresom, reagovala sam kao što bi postupila svaka majka, od juče pre podne se molim da mali A. J. bude dobro”, kaže Aleksandra Ćirić, medicinska sestra na koronarnom odeljenju valjevske bolnice, koja je četvorogodišnjem dečaku koji je u petak ujutru pao sa šestog sprata zgrade u Naselju oslobodilaca Valjeva prva ukazala pomoć.

Kao i njen komšija, policajac Predrag Milovanović, koji je prvi pritrčao detetu, Aleksandra je iz svog stana u prizemlju u ulazu broj 13 u najvećem gradskom naselju začula jak, tup udarac i glasove spolja da je “dete palo”.
Kaže da kada je istrčala ispred zgrade i videla telo deteta na metalnoj rešetki pred ulazom u prvi mah nije ni prepoznala da je reč o malom A. J., koji ide u isto obdanište kao i njen sin Jovan.
- Bio je u patikicama, pomislila sam da je pao niz stepenice. Ležao je na levom boku, uzela sam njegovu glavicu u ruke, da bih mu olakšala položaj. Komšija Predrag mu je otvorio usta i onda sam osetila jedva čujan puls i disanje. Vrlo brzo potom je otvorio oči i počeo da ječi, puls i disanje su se pojačali i dečak je počeo jako da pokreće ruke. Učinilo mi se da sve to traje čitavu večnost, a zapravo je prošlo tek nekoliko minuta pre nego što je stigla Hitna pomoć - priča Aleksandra, koja dodaje da je tu bila i dečakova majka Vanja, koja se vraćala iz predškolskog, gde je odvela starijeg sina.

Zgrada sa koje je palo dete

Zgrada sa koje je palo dete

Tih nekoliko minuta, koliko je A. J. po saznanjima našeg lista ostao sam u stanu, pošto je njegov otac Aleksandar već bio na svom radnom mestu u “Gorenju”, bili su dovoljni da mališan, za sada pod nepoznatim okolnostima, izađe na terasu stana i padne sa šestog sprata. Nedaleko od stana u kojem kao podstanari žive roditelji, žive i mališanovi baba i deda, Ljiljana i Anđelko Jovanović, ali oni nisu želeli da razgovaraju sa novinarima.
Lekari valjevske bolnice, gde je A. J. ukazana prva pomoć pre transporta za Beograd, kažu da su mu dijagnostikovali hematotoraks i traumu kičmenih pršljenova i leve lopatice, ali da skenerom nisu utvrđene povrede unutrašnjih organa trbuha, dok je izliv krvi u plućima odmah rešen. Dete je potom, kako kažu, u stabilnom i svesnom stanju sanitetom prebačeno u Beograd.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP