Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Ovajdio se preko robnih rezervi!

Autor: Alo.rs | 27.03.2015 - 09:54:00h | Komentara: 0

U nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u postupcima raspolaganja robom Republičke direkcije za robne rezerve (RDRR), pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su Lj.K. odgovorno lice “Mlinostepa“.

Kukuruz

Kukuruz

On je osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica ostvarivši protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 445.540.089 dinara, na štetu RDRR.
Osumnjičeni je, u periodu od 31.12.2012. do 26.02.2013. godine, bez naloga i saglasnosti RDRR, prodao robu koja mu je poverena na čuvanje od strane RDRR i za koju je fakturisao i naplatio skladištenje u količini od 13.967 tona merkantilnog kukuruza i 3.721 tona pšenice, bez evidentiranja prodaje u svojoj poslovnoj dokumentaciji.

Pšenica

Pšenica | Foto: Nenad Mihajlović

Izvršenim popisom od strane Republičke direkcije za robne rezerve, 26.02.2013. godine, utvrđen je navedeni manjak robe koje je bila uskladištena u silosima u Stepanovićevu, vlasništvo privrednog društva „Mlinostep“ DOO Novi Sad .
Robu je osumnjičeni Lj.K. prodavao većem broju fizičkih i pravnih lica. Proverama je utvrđeno da je privredno društvo „Mlinostep“ tokom 2013. zbog ovakvog načina poslovanja dovedeno u stečaj bez mogućnosti naplate potraživanja od strane Republičke direkcije za robne rezerve.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP