Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PETAR PETROVIĆ (20), POREKLOM IZ ŠAPCA, UBIJEN U ŠVEDSKOJ

Overili ga jer je bio svedok ubistva!

Autor: | 21.03.2015 - 09:26:00h | Komentara: 0

Petar Petrović (20) izrešetan je ispred restorana u Geteborgu u Švedskoj, jer je bio svedok napada dve maskirane osobe koje su pucale u tom lokalu i teško ranile osam Šveđana. Kako je objavljeno, pretpostavlja se da je pucnjava u restoranu bila nastavak obračuna dve bande.

U pogrešno vreme  na pogrešnom  mestu: Petar

U pogrešno vreme na pogrešnom mestu: Petar

- Maskirani napadači su ispalili više hitaca na goste restorana i počeli su da beže. Jedan od njih je prilikom bekstva primetio da je Petrović, koji je stajao ispred lokala i pušio cigaretu, video u koji automobil ulaze. Vratio se do od straha skamenjenog Petrovića i ispalio mu po dva hica u grudi i glavu - navode tamošnji mediji.


Motiv krvna osveta

Inače u švedskim medijima se spekuliše da su napadači ubili Petrovića, jer je bio svedok pucnjave, dok neki građani Geteborga smatraju da je u pitanju krvna osveta, s obzirom da se ubistvo dogodilo u Biskopsgorden, delu grada u kojem žive balkanski iseljenici, gde je ovakav vid osvete uobičajen.

Ubice su potom sa Hisingena pobegle u crvenom automobilu.
- Osim mladića srpskog porekla ubice su restoranu ubile jednog 25-godišnjaka koji je sedeo pored svog brata kog su napadači upucali u lice, ali je on preživeo. Nema sumnje da su pucači imali nameru da ubiju određenu osobu. Ipak, uvereni smo da ubijeni i ranjeni nisu bili prave mete napada - rekao je izvor iz švedske policije.

U restoranu je povređeno osam osoba u pucnjavi, jedan od njih zadobio povrede opasne po život, a dve su ubijene.
- Tri osoba koje su pogođene hicima starosti su od 50 do 60 godina. Ti ljudi ne bi trebalo da imaju bilo kakve veze sa motivima koji stoje iza ubistava. Jedan od povređenih je zadobio teške povrede, jer su ga četiri hica pogodila u leđa dok je sedeo za poker automatom - navode isti izvori za švedske medije.

Petar pušio cigaretu  na ulici kada su naišli  napadači: Mesto ubistva

Petar pušio cigaretu na ulici kada su naišli napadači: Mesto ubistva


Petar Petrović (20) poreklom je iz okoline Šapca, saznaje „Alo!“. U izjavi za naš list protojerej Dragan Mijalović, iz parohije Sveti Stefan Dečanski u Geteborgu, ističe da on porodicu Petrović poznaje decenijama, te da su roditelji nesrećnog Petra, u Švedsku došli sedamdesetih godina prošlog veka.

- To je jedna čestita familija. Petrov otac Jezdimir (62) došao je iz okoline Šapca, a i majka Milica (62), takođe je iz Srbije. Teška je to nesreća. Malog Petra sam krstio u našoj crkvi - ističe prota Mijalović.

On dodaje da je Petar otišao sa prijateljem do picerije po hranu.
- On je bio napolju, čekao je da mu se prijatelj vrati iz toaleta. Ali nažalost, našao se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - navodi naš sagovornik.
Kako ističe, Petar je posle srednje škole počeo da radi za „Volvo“ a u septembru je trebalo da ode u London na studije.

- Dobio je stipendiju i trebalo je na jesen da krene na Kraljevski koledž, da studira internet tehnologiju - navodi prota Mijalović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP