Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČETVORICA SRPSKIH ŠANERA UHAPŠENA U ITALIJI

Ovnom provaljivali u milanske butike i pljačkali ih

Autor: Ivan Milićević | 20.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Italijanska policija uhapsila je četvoricu Srba zbog serijskih pljački butika i parfimerija širom Italije. Procenjuje se da je vrednost ukradene robe veća od 100.000 evra.

Italijanske policija je nekoliko nedelje radila na rasvetljavanju učestalih pljački prodavnica i parfimerija u Padovi, Milanu i Vićenci. Već u prvim satima istrage, ustanovljeno je da su razbojništva izvršena po identičnom šablonu, što je policiji odmah signaliziralo da se radi o organizovanoj bandi.


Maskirani razbojnici bi se dovozili tokom noći do renomiranih butika u ovim gradovima, a potom kombijem uletali u izloge i odnosili sve što im dođe pod ruku. U njihovom automobilu „ford galaksi“ pronađen je i ručno izrađen gvozdeni ovan, koji je razbojnicima takođe služio za provaljivanje u butike.

Iako su sigurnosne kamere uspela da snime pljačke, policija je nekoliko nedelja bezuspešno tragala za kombijem, za koji se ispostavilo da je takođe ukraden. Naposletku, policija u Padovi odlučila da postavi zasedu i posle samo nekoliko sati uhapsi Srbe S. M. (36) i I. P. (42) u trenutku kada su se spremali za novu pljačku. U njihovom kombiju pronađeno je na desetine parfema, za koje se odmah ispostavilo da su iste noći ukradeni iz obližnje parfimerije.
Nakon što su uhapšeni, razbojnici su policiji rekli da u garaži svoje kuće kriju ostatak ukradene robe, koju su potom hteli da prodaju u zemljama jugoistočne Evrope. Takođe, otkrili su identitet dvojice saučesnika, takođe Srba A. L. (30) i B. J. (29), koji su istog dana uhapšeni u okolini Milana. U njihovoj kući pronađeno je još ukradene firmirane garderobe i parfema, kao i računari i drugi tehnički uređaji. Deo ukradene robe policija je odmah vratila vlasnicima, a četvorici šanera će se nakon okončanja istrage suditi u Italiji.

Sanela Marinković

Sanela Marinković

Razbojnica pobegla iz kućnog zatvora


Sanela Marinković (22) pobegla je iz kućnog zatvora u Italiji, gde je služila jednogodišnju kaznu zbog pljački. Ona je u februaru uhapšena tokom pljačke stana u sicilijanskom gradu Kataniji. Zajedno sa njom uhapšena je i Viktorija Georgević (27). One su tokom dana, dok su vlasnici bili odsutni, upadale u stanove i odnosile novac, nakit i tehniku, a policija ih sumnjiči za više od 20 razbojništava. Obe su osuđene na kaznu od godinu dana kućnog zatvora, ali je Marinkovićeva pobegla tri meseca pre nego što bi bila skinuta sa elektronskog nadzora. Policija ne isključuje mogućnost da će pokušati da prebegne u Srbiju.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 20.11.2014 08:42h

    srpski mladići, ponos nacije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP