Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUČA U BRANKOVOJ

Ovo je Nemac pretučen na Zelenom vencu!

Autor: Kurir | 13.09.2014 - 16:30:00h | Komentara: 2

Denisa, koji je u Beograd stigao na konferenciju o pravima LGBT populacije, presreli su nepoznati napadači, brutalno ga pretukli, a zatim pobegli. - Denis se probudio posle operacije, svestan je, pokreće ruke i noge i može da priča - rekao je direktor Klinickog centra Srbije Miljko Ristić

Pretučen na Zelenom Vencu: Denis H.

Pretučen na Zelenom Vencu: Denis H. | Foto: facebook

Prema njegovim rečima, pacijent koji je noćas operisan u tri sata u sali za neurohirurgiju imao je krvarenje u mozgu i hematom koji je otklonjen.

"Jutros je odvojen od respiratora, komunikativan je, svestan, a postoperativni tok je u redu", naveo je Ristić i dodao da je pacijent "u dobrom stanju".

Nemački državljanin Denis H. ( 27), koji je rano jutros oko tri časa brutalno pretučen u Brankovoj na Zelenom vencu.

Denisa, koji je u Beograd stigao na konferenciju o pravima LGBT populacije, presreli su nepoznati napadači, brutalno ga pretukli, a zatim pobegli. Denis H. je u Urgentni centar dovezen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama. On je odmah po prijemu operisan, a njegovo stanje sada je znatno bolje i on se probudio.

Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio noćas između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško povređen nemački državljanin i da je dvodnevna konferencija do daljnjeg otkazana.

Pretučen na Zelenom Vencu: Denis H.

Pretučen na Zelenom vencu:

Denis H. | Foto: facebook

"Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga", rekla je Todorović i dodala da je imala poziv ministra policije Stefanovića, da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najstrože je osudio napad na nemačkog državljanina.

"U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina. Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije", izjavio je ministar.

Stefanović: Policija uhapsila jednog učesnika tuče!
Policija je uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i rekao da se on trenutno nalazi u policij i u toku je istraga.

Ambasador Vilhelm: Verujem da će policija učiniti sve da nađe napadača

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren vešću o sinoćnjem incidentu u kome je povređen nemački državljanin, ali da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio.

"Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije i mora da se posmatra u drugačijem svetlu", naglasio je ambasador Nemačke.On je dodao da ga je zvao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, da mu je rekao da je veoma uznemiren i da mu je žao zbog incidenta koji se dogodio.

"Ministar policije je rekao da će angažovati specijalne jedinice kriminalističke policije koja radi na rasvetljavanju teških krivicnih dela", rekao je Vilhelm.

On je dodao da je od ministra Nebojše Stefanovića dobio uverenja da će policija uraditi sve da se ovo delo što pre rasvetli, a počinilac uhapsi."Stefanović mi je rekao da je ovo najteže delo u poslednje tri godine kao i da su na tom mestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.

Poslednji komentari
  • gradjanin Vreme: 14.09.2014 11:18h

    E ukraden mi je bicikl, neka me nazove stefanovic da mi javi dal je policija ukljucena u istragu.

  • Mikos Vreme: 14.09.2014 17:34h

    Da je bilo obrnuto, Stefanovic bi se sav usplahiren izvinio Nemcima, jer su nedaj bože mogli povrediti nežnu NEMAČKU ručicu od SRPSKU glavurdu! Ovako, dobro smo još i prošli, ministar je ponovo dobio svojih 5 minuta! AH ta škola, dobro reče moj pokojni striko "Škola i djubre nisu nikada izdali"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP