Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MONSTRUM

Ovo je odbegli ubica kamiondžija u Srbiji kog su otkrili slovački novinari

Autor: Beta | 28.02.2014 - 11:59:00h | Komentara: 0

Slovački novinari otkrili su jednog iz ozloglašene međunarodne grupe ubica kamiondžija, Andreja Mazanja, koji je u Srbiji osuđen za dvostruko ubistvo a krije se sada u Slovačkoj blizu mesta Topolčani.

Andrej Mazanj

Andrej Mazanj

Zloglasni zločinac u selu Bojna živi u kući sa suprugom i sinom uobičajenim porodičnim životom, iako je pre 10 godina bio umešan u jedan od najbrutalnijih slučajeva u Evropi, javlja slovačka agencija TASR.

Mazanja, za kojim je Interpol objavio poternicu još 2004. godine, otkrili su i snimili novinari slovačkog nedeljnika "Plus 7 dnji" i predali informacije tužilaštvu.

Njegovo izručenje ili hapšenje i slanje na izdržavanje kazne prema saopštenju nadležnog slovačkog tužioca Ivana Mandalova mora da zatraži Srbija.

- Slovačka policija već je srpsku stranu informisala o kretanju odbeglog zločinca i zatražila njegov dosije - kazao je Mandalov.

Iz cele grupe brutalnih zločinaca koji su do novembra 1999. godine za kratko vreme ubili najmanje desetoricu vozača kamiona i autobusa a njihova tela bacali u plastičnim kesama pored puta, hapšenje u novembru 1999. godine izbegao je samo Mazanj.

Na hvatanju te zločinačke grupe sarađivale su policije više zemalja, uključujući i srpsku, pošto je na teritoriji Srbije počinjeno pet ubistava, a ostala u Austriji, Italiji i Hrvatskoj.

Zločinci su od slovačkih špeditera naručivali nove kamione ili autobuse pod izgovorom da se njihov u inostranstvu pokvario i da je potrebno da na odredište prevezu putnike ili robu.

Vođa zločinačke grupe, češki državljanin Vlastimil Nekl, i dvojica Slovaka, Mazanj i Danijel Medak, dočekivali su kamione na parkingu i ubijali vozače.
Samo za godinu dana grupa, u kojoj su bila i dvojica kriminalaca iz Srbije, ubila je najmanje dvojicu državljana Srbije i osmoricu Slovaka.

Nekl je u Srbiji osuđen na 40 godina zatvora, a 2007. godine izručen je na izdržavanje kazne Češkoj, dok se Medak obesio ubrzo pošto je uhapšen u zatvoru u Subotici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP