Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILORAD KOMRAKOV (60), BIVŠI ČELNIK RTS-A, NAPADNUT USRED DANA

Ovo nisam doživeo ni 5. oktobra!

Autor: Jovana Nikolić | 10.07.2015 - 21:00:00h | Komentara: 3

„Evo kako sam - umoran, natečen, razočaran i pomalo zabrinut. Posle 5. oktobra nisam doživeo bilo kakvu vrstu fizičkog napada, osim verbalnih prozivki. Ne znam šta je uzrok ovog napada. Nikada nisam ovako nešto doživeo. Napadač me je uhvatio pod levu ruku i rekao mi: ‚Ti si zločinac!

“Napadač me je uhvatio pod levu ruku i rekao  mi: ‚Ti si zločinac! Za koga radiš? Ko te plaća?‘.  Mogao je da me ubije“, kaže Ko

“Napadač me je uhvatio pod levu ruku i rekao mi: ‚Ti si zločinac! Za koga radiš? Ko te plaća?‘. Mogao je da me ubije“, kaže Komrakov | Foto: Dejan Briza

Za koga radiš? Ko te plaća?‘. Udario me je pesnicom u lice, a zatim me je udario glavom u glavu. Imao sam sreće što mi nije polomio jagodičnu kost. Imam napsrnuće jagodične kosti i nagnječenje glave“, ispričao je juče za „Alo!“ Milorad Komrakov (60), nekadašnji glavni urednik Radio-televizije Srbije, koji je prekjuče pretučen usred bela u ulici Blagoja Parovića, na Banovom brdu u Beogradu.
Komrakov kaže da ne poznaje napadača i da je on verovatno njega prepoznao kao javnu ličnost.


Uhapšen napadač

Policija je uhapsila Petra R. (40) iz naselja Golf na Banovom brdu, saznaje „Alo!“. Komrakovljev sin kaže da je čuo da je u pitanju problematična osoba. Policija ispituje motive napada, a ne isključuje se i mogućnost da je Komrakov slučajna žrtva.

- Ja nisam zločinac, već srčani bolesnik. Nikoga u životu nisam ubio ni povredio. Nisam zaposlen od 5. oktobra 2000. Srce mi radi samo sa 18 odsto kapaciteta. On je udario srčanog bolesnika. Ne bih voleo da se ovo ikome dogodi. Mogao je da me ubije - u šoku nam je rekao bivši čelnik RTS-a, koga smo zatekli ispred njegovog stana na Banovom brdu, u ulici Petra Lekovića, dok se vraćao iz Urgentnog centra noseći u rukama rendgenske snimke i medicinsku dokumentaciju.
On nam ispričao da je napadač prestao da ga bije tek kada mu je rekao da je srčani bolesnik.

- U tom trenutku me je pustio. Ja sam to iskoristio i brzim hodom otišao u moju zgradu. Nisam se okretao i ne znam gde je nestao taj muškarac. Uhvatio me je skroz nemoćnog dok sam išao do obližnje prodavnice i kladionice da uplatim tiket. Bio sam u papučama i šortsu - dodaje on.

- I dan-danas trpimo posledice zbog posla koji je moj suprug obavljao. Sve se lomi preko leđa naše dece - dodala je Komrakovljeva supruga.
Komrakov kaže da je odmah iz svog stana njegov sin pozvao policiju, koja je uhvatila napadača, a da je on juče ujutru otišao kod lekara zbog bolova. Na njegovom licu vidljiv je otok u predelu jagodične kosti sa desne strane, otežano priča i sporo se kreće. Posle svega, ističe da mu je veoma drago što su ga se kolege setile i pružile mu podršku.

- UNS me je prijatno iznenadio jer su pozvali da mi daju podršku, iako su me posle 5. oktobra trajno isključili iz njihovog udruženja. Vrlo mi je drago što su mi se javili - rekao nam je Komrakov.

Pretučen tokom demonstracija

Milorad Komrakov je bio glavni i odgovorni urednik Informativnog programa TV Beograd od 1990. do 2000. godine.
Posle 5. oktobra 2000. godine raspoređen je na druge poslove u RTS-u. Bio je predsednik UNS-a od 13. jula 1996. do 28. oktobra 2000. Odlukom Suda časti isključen iz Udruženja novinara Srbije 8. februara 2001. Komrakov je pretučen i 5. oktobra 2000. godine ispred zgrade RTS-a tokom velikih demonstracija na kojima je zatraženo da režim Slobodan Miloševića prizna poraz na izborima.

Poslednji komentari
  • Čiča Gliša Vreme: 10.07.2015 23:45h

    "Ja nisam zločinac, već srčani bolesnik. Nikoga u životu nisam ubio ni povredio", kaže Komrakov. Bilo bi zanimljivo da čujemo šta na to kažu najbliži rođaci žrtvovanih nevinih radnika RTS - a, koji su pod pretnjom Komrakova da će dobiti otkaz, morali te noći da budu u zgradi u Aberdarevoj, i da budu mete NATO zlikovaca.

  • Marica bez Ivice Vreme: 11.07.2015 00:48h

    A kako napreduje istraga Bekovih malberzacija?Napreduje li istraga o Cumetovoj imovini?Sta je sa Kosmajcem? U Srbiji robijaju samo oni koji obiju trafike, ali se ubice i narkodileri slobodno setaju. Mozes da dugujes milujarde poreza, ali ako dugujes 2 000 dinara, doci ce ti izbrsioci

  • KALUDJER Vreme: 11.07.2015 07:40h

    Covek koji ovoj zemlji naneo toliko zla i patnje kuka zbog jednog samara.Tisi nas samarao godinama a mi smo cutali cuti i ti sram te bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP