Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSKLUZIVNO!

Ovo su kosti Đinđićevog ubice!

Autor: B.Jelovac | 04.01.2013 - 14:52:00h | Komentara: 3

Španski istražni organi objavili su fotografiju oko 50 kostiju i delova lobanje posmrtnih ostataka pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta (36), osuđenog na 32 godine zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, koji je surovo likvidiran od strane “saboraca” iz klana u stanu u Madridu, a koju je Alo! ekskluzivno objavio jutros u štampanom izdanju.

Kosti Milana Jurišića

Kosti Milana Jurišića | Foto: Copyright by Alo!

Sretko Kalinić (38) zvani Zver, koji je otkrio da su ostaci ispod mosta u reci Mansanares, u svom iskazu španskom sudiji kao nalogodavca i izvršioca brutalnog ubistva označio je Luku Bojovića iznoseći morbidne detalje poput tvrdnje da je Luka te noći izrezao telo, meso spakovao u kese i ostavio u frižider da bi “ispoštovali kućni red u zgradi da se ne pravi buka posle 23 sata”. Sa druge strane strane, Miloš Simović (32) u pismu koje su Španci pronašli kao ubicu navodi samog Kalinića i piše da mu je sa “uživanjem opisivao svaki organ u Juretovom telu, posebno prostatu jer se Jurišić stalno plašio za svoju prostatu, govoreći da bez nje ni polni organ ne može da živi”.

Španska policija još uvek sklapa mozaik brutalnog ubistva, u čijem rasvetljavanju je za sada najviše pomogao sam Kalinić, koji je priznao da je učestvovao u krvavom piru, a na osnovu čijeg iskaza srpskim organima reda su početkom prošle godine otkriveni i ostaci i mesto zločina u Madridu.

Milan Jurišić

Milan Jurišić Jure

- Luka je već imao plan da ga ubije. Trebalo je da to uradi neko od nas “beretom” sa prigušivačem. Jure je otišao pod tuš i, kada je izašao, Luka je postao nervozan, dohvatio je čekić i udario ga četiri ili pet puta u glavu. Krvi je bilo svuda! Zamotali smo ga u ćebe i odneli u kuhinju, gde je meso isečeno i spakovano u frižider - rekao je Kalinić u novembru prošle godine u iskazu španskom sudiji Fernandu Andreu, koji ga je saslušao u zatvoru u Beogradu.

Na pitanje sudije ko ga je sekao odgovorio je: “Bojović”, a na „šta je sekao” rekao je: “Noge, ruke, kukove, glavu...”. Na pitanje šta je zatim uradio sa tim delovima, Kalinić je objasnio da je “sve upakovano u plastične kese i folije ostavljeno u frižider te noći, jer je Bojović hteo da ispoštuje pravila kućnog reda da se ne pravi buka nakon 23 sata noću.” Sem toga, on je ponovio i ranije dat iskaz srpskoj policiji da su stan krečili i sređivali naredna četiri dana, da su kupili testeru za drva kojom su usitnjavali kosti, a potom i mašinu za mlevenje mesa, koja se pokvarila jer se zaglavio metak zaostao u Juretovom telu iz ranijih sukoba sa policijom u Beogradu, ali da su potom kupili drugu. Iako su isprva planirali da ostatke zakopaju u parku, pošto je policijska patrola bila u blizini, odustali su i deo samlevenih ostataka bacili u WC šolju, dok je Kalinić kasnije u rancu i na biciklu kosti odneo i bacio ispod mosta u reku Mansanares, gde ih je policija po njegovim upustvima i pronašla u martu prošle godine, a DNK analize potvrdile da je reč o Jurišiću. Njega je u novembru prošle godine u zatvoru u Beogradu, gde služi kaznu od 30 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, saslušao sudija Fernando Andreu iz Madrida, a svoj iskaz je dao i Simović, takođe osuđen na 30 godina. Simović je priznao da je autor pisma na srpskom jeziku koje je policija pronašla u stanu u Valensiji u februaru ove godine prilikom hapšenja Bojovića, i to među njegovim ljubavnim pismima koja je razmenjivao sa suprugom Barbarom. Međutim, Simović, koji je i u pismu takođe opisao isti redosled “čekić, rezanje, mlevenje...”, kao izvršioca nije naveo Bojovića, nego Kalinića.

- Rekao mi je da je bilo posla kao da kolješ svinju ili ovcu. Ubijen je čekićem, odran i bačen u toalet... Pitao sam zašto su to uradili. On je odgovorio da je strahovao jer je Jure hteo da se preda i da je već neko vreme malo “skrenuo” - napisao je Simović u pismu.
Poslednji komentari
  • cole Vreme: 04.01.2013 15:53h

    svakom takvom psihopatu bi trebala smrtna kazna ane po trideset godina

  • 4XC Vreme: 04.01.2013 18:55h

    Boze sacuvaj...i takve M O N S T R U M E ce pustiti nakon 2/3 odlezane kazne medju normalne ljude da zive,uzas !!! Za takva monstruozna dela,takve zveri poremecenog uma ne zasluzuju da zive ni u kavezima,jezivo !!!

  • Nena Vreme: 05.01.2013 21:35h

    Vratiti smrtnu kaznu.Vratiti smrtnu kaznu. Da se ne bi desilo da zbog velikih izdvajanja za zatvorenike ih sutra i puste!!! S t r a s n o!!! Odgovorna drzava bolje da misli o tome!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP