Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBJAVLJENA IMENA

Ovo su Srbi koji su planirali pljačku u Zagrebu

Autor: Novosti | 04.06.2015 - 11:37:00h | Komentara: 0

Saša Antonić, Aleksandar Tasić i Dejan Kostić su Srbi koji su uhapšeni zbog sumnje da su planirali pljačku banke u Zagrebu.

Hapšenje | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

U velikoj policijskoj akciji u Zagrebu, u kojoj su učestvovali specijalci, a koristio se i helikopter, u utorak je uhapšeno više državljana Srbije i Crne Gore koji su navodno planirali pljačku banke.
Hrvatska policija, u saradnji sa MUP Srbije, Austrije i Nemačke sprečila je "pljačku veka" koju su planirala tri Srbina, dva državljanina BiH i jedan Crnogorac.
Iako se kalkulisalo da se radi o balkanskom ogranku grupe "Pink Panter", policija je to demantovala, a kriminalci su uhapšeni u zagrebačkom naselju Siget.
Zna se da je jedan od uhapšenih državljana Srbije unajmio stan u Novom Zagrebu, gde su kasnije došli i drugi članovi grupe. Rentiran je prostor na još nekoliko lokacija i tamo je pronađeno dosta alata koji je trebalo da bude iskorišćen u pljački! U međuvremenu su članovi grupe ukrali i dva luksuzna "audija A6", kojima su planirali da pobegnu posle razbojništva. Policija je prilikoom hapšenja zaplenila oružje, pancire, "fantomke", sav mogući alat, uređaje za vezu ...
Sve vreme policija je u vezi sa kolegama iz Srbije, odakle su dobili dragocene podatke koji su pomogli da se izvede akcija hapšenja. Utvrdiće se koja su sve krivična dela uhapšeni počinili, ne samo u Hrvatskoj, već i u drugim evropskim državama. Svi uhapšeni su u pritvoru, a materijal je predat Uredu za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.
- Pravovremenom akcijom je sprečeno ozbiljno krivično delo, a samim time je povećana i bezbednost u Zagrebu - rekao je Danijel Žugel, načelnik Sektora kriminalističke policije u Zagrebu, pišu "Novosti"

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP