Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LICA ZLA

Ovo su zveri čije su mete bila deca!

Autor: Danica Ćuruvija | 10.08.2014 - 19:00:00h | Komentara: 6

Niko od njih nije pokazao kajanje na sudu, a kamoli pustio suzu za mladim životima koje su ugasili. Jer, da su to bili u stanju da učine, ne bi ni okrvavili ruke Tijaninom, Marijinom, Kajinom, Tamarinom krvlju... Doskora „fine komšije” postale su monstruozne ubice, čiji bolesni umovi nisu birali žrtve. Čak ni one koje su tek izašle iz kolevke.

Na sudu su bili dobri glumci, a na završetku filma dobili su maksimalnih 40 godina robije. Tek poneki od njih je završio u nekoj od psihijatrijskih ustanova. Svesno su činili zlo. Poslednji od njih je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina. Nažalost, bilo ih je mnogo.
Ovo su neki od najvećih srpskih monstruma koji su ruke uprljali dečjom krvlju.

Danijel Jakupek (32), monstrum sa Dunava

Danijel Jakupek (32), monstrum sa Dunava | Foto: Aleksandar Stanković

Danijel Jakupek: Iz besa ubio dečaka i njegovog ujaka

Danijel Jakupek (33) je 27. avgusta 2007. u svojoj kući u Novim Banovcima u kadi ubio petogodišnjeg Luku Opačića, potom ga bonsekom iskasapio i zatim na isti način presudio mališanovom ujaku Vasiliju Trboviću (26). Jakupek je delove tela bacio u Dunav.

Luka Opačić i Vasilije Trbović

Luka Opačić i Vasilije Trbović

 
Sudijama je rekao je da ih je ubio „iz besa“. Završio je na obaveznom psihijatrijskom lečenju.
„Ne znam šta mi je bilo, ali stvarno sam uživao dok sam sekao malog Luku i slušao njegove krike... Odsekao sam im glave mnogo lakše nego što se nadao“, ispričao je mirno Jakupek zapanjenim policijskim inspektorima.

Mališa Jevtović: Mala Kaja je bila žrtva majke i ljubavnika

Katarina  Janković i Mališa Jevtović

Katarina Janković i Mališa Jevtović

Zločin koji je šokirao javnost desio se 16. jula 2005. u Zvezdarskoj šumi, u Beogradu, kada je Mališa Jevtović (40), silujući je do smrti, ubio trogodišnju Katarinu Janković, dok je njena majka Ana Filipović (35) pušila cigaretu nedaleko od mesta gde se Jevtović iživljavao nad njenim detetom!

Umesto da je odvedu kod kod lekara, otišli su kući i jeli, dok je devojčica umirala u bolovima! Kada su je odveli u KBC „Zvezdara“, lekari su konstatovali smrt. Iskrvarila je zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. Jevtović je prilikom hapšenja negirao silovanje i pretio inspektorima lažima da je potpukovnik Jedinice za specijalne operacije i da će im se „kad-tad osvetiti“. Nekoliko dana kasnije, kod istražnog sudije, rekao je da je autolimar u „Čistoći“! Oboje su u policiji tvrdili da je Katarina pala sa kreveca. Kasnije su na suđenju promenili iskaz i prebacivali krivicu jedno na drugo. Jevtović je 2007. osuđen na 40 godina, a Filipovićeva na 37 godina zatvora.

Monstrum: Goran Ilić

Monstrum: Goran Ilić

Goran Ilić: Za Dušicom su tragali 11 dana

Goran Ilić (49) je 4. aprila 2001. u selu Parcani kod Ralje kamenom ubio, a potom mrtvu silovao Dušicu Ilić (15) iz istog sela! Dušica je bila učenica prve godine Škole za negu lepote u Beogradu, a tog dana je oko 19.15 autobusom stigla u Ralju, a zatim išla četiri kilometra peške ka Parcanima.

Na putu je sačekao Ilić i napao. Posle toga, Ilić je silovao mrtvu devojčicu i ostavio je u kanalu pored puta, a on je otišao kući, gde se presvukao i pokušao da ukloni tragove krvi sa odeće. Sutradan je otišao na mesto ubistva i pored mrtve devojčice tražio sat koji je mu je ona strgla prilikom borbe. Dušica je pronađena 11 dana kasnije, a Ilić je uhapšen 19. aprila 2001. Ilić je priznao da je ubio devojčicu. Osuđen je na 40 godina zatvora.


Pre toga, on je 1984. na izletištu Šuplja stena na Avali ubio Zoru Radojičić (35), tada majku dvoje maloletne dece, a zatim je silovao. Posle toga se prošetao, pa se vratio i još jednom silovao mrtvu ženu. Zbog toga je u Okružnom sudu u Beogradu osuđen na 14 i po godina zatvora. Vrhovni sud Srbije mu je povećao kaznu na 15 godina, što je tada za to delo bila maksimalna kazna.

Miroljub Antonijević: Obesio se nakon što je sekirom ubio Draganu
U istom selu, u zaseoku Granice, na samo 800 metara od mesta ubistva Dušice Ilić, 14. aprila 2001. pronađeni su mrtvi Dragana Todorović (15) iz Parcana i Miroljub Antonijević (52) iz sela Stojnik u opštini Sopot. Na glavi Dragane Todorović postojale su vidne povrede, a Antonijević je, pet metara dalje, bio obešen u šumarku. Istražitelji su tada saopštili da je Antonijević ubio devojčicu sekirom, a zatim izvršio samoubistvo.

Dragan Nikolić Čombe

Dragan Nikolić Čombe

Dragan Nikolić Čombe: Tamara je želela da mu pomogne

U jesen 2005, u blizini železničke stanice Šangaj u Batajnici, kod napuštenih vagona u kojima su sklonište pronašli pijanci i klošari, sa 19 uboda nožem ubijena je učenica Tamara Ivanović (13). Tamara se tog 21. novembra 2005. vraćala kući iz škole, ugledala je čoveka kako leži na zemlji i odlučila je da mu pomogne.

Nije znala da je ruku pružila monstrumu Draganu Nikoliću (52), koji je izbo kuhinjskim nožem u leđa i srce. Od Tamare je uzeo mobilni telefon, koji je sledećeg dana prodao za 1.000 dinara na pančevačkoj pijaci. Posle zločina, umrljan Tamarinom krvlju, otišao je da pije i nakon izvesnog vremena ponovo je prošao pored njenog izmasakriranog tela i ušao u jedan od vagona, gde je od krvi oprao jaknu, pantalone i patike, a zatim legao da spava.

Tamara  Ivanović

Tamara Ivanović

Tokom izricanja presude, Nikolić se podrugljivo smeškao dok je slušao kaznu i dok su ga zatvorski stražari izvodili iz sudnice. Osuđen je na 40 godina robije.
„Znam da sam ubio mlado dete koje je trebalo da živi, ali za mene je ona u tom trenutku bila napadač. Mislio sam da će me napasti kad sam pao. Tog dana sam popio mnogo alkohola“, tvrdio je monstrum.


Inače, ubijena Tamara Ivanović je bila sestričina Milorada Ulemeka Legije (48), osuđenog za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića.
- Tamara je ćerka Jelene Ivanović, Legijine sestre od strica. Nakon ubistva, Tamarina majka Jelena se razbolela i umrla pre nekoliko godina od karcinoma. U Batajnici žive Tamarin otac i njen brat, koji sada ima oko 18 godina. Tamo živi i rođeni Legijin stric sa sinom, snajom i unukom - kaže sagovornik “Alo!”.
Naš izvor dodaje dodaje je Ulemek bio veoma besan kada je čuo za zločin.

Marija Jovanović i Mladen Ogulinac

Marija Jovanović i Mladen Ogulinac

Mladen Ogulinac: Zločinac koji je Mariji oteo detinjstvo

Osmogodišnju Mariju Jovanović zverski je 26. juna 2010. u Starim Ledincima kod Novog Sada ubio monstrum Mladen Ogulinac (52). Policiji je ispričao da je tog dana popio litar votke, a zatim se uputio do obližnje kuće, u kojoj je živela Marija (8). Devojčica mu je otvorila vrata jer je bio brat njene dadilje.

Obećao joj je da će je odvesti da se igraju, a onda joj je u svojoj kući pustio porno-filmove i potom silovao. Devojčica je plakala i vikala da će reći mami, pa je pokušao da je ubedi da nikome ne priča šta se desilo, pa je ubio. Gurnuo joj je krpe u usta i jastukom je udavio.

Posle zločina, Ogulinac je telo devojčice izneo iz kuće i prekrio ga lišćem i zemljom u dvorištu. Zbog pretnji da će se ubiti, prebačen je iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, 2. avgusta 2010. Umro je u ćeliji od srčanog udara. Sahranjen je u strogoj tajnosti na novosadskom gradskom groblju, a nakon nekoliko dana neko je iščupao betonski krst i okrenuo ga naopako. Ogulinac je 15 godina pre zločina bio osumnjičen za pokušaj silovanja, ali za to nije odgovarao.

Poslednji komentari
  • baschelik Vreme: 11.08.2014 06:48h

    40 godina, 15 godina,???? e Dušane Dušane.... psihopate slobodno setaju Srbijom.... može li život na početku da zameni zatvor? njima daju sansu da zive a oni je svojim zrtvama nisu dali

  • 007 Vreme: 11.08.2014 08:19h

    kad dobro procitas,svatices da su i sudie potpomogali zlocince,ubio zenu,majka dve dece i dobio 15g..zatvora,pazi i to apelacioni sud mu povecao od 14g na 15g,dal ti sudci su slicni zlocinci,jer da su radili i sudili bez pazarenje,bar bi dve devojcice od ovi u tekstu bile zive....

  • Aleksandra Vreme: 11.08.2014 08:55h

    SMRTNA KAZNA MONSTRUMIMA !!!!! ILI JOS BOLJE , PREDATI IH NARODU !!!!!

  • Koreanac Vreme: 11.08.2014 13:32h

    U jednom vojvodjanskom mestu, zivi covek koji je 98 godine silovao pa zatim izmasakrirao jednu baku, 2001 godine je silovao i izmasakrirao yenu od 40 godina koja je bila slepa. On sada seta ulicom, jer je izasao iz zatvora. Od kad je izasao tri puta je nozem nasrnuo na ljude. O cemu mi pricamo? Gde mi zivimo?

  • mila Vreme: 11.08.2014 13:46h

    Ove mrcine trebalo je poubuijatu,na tenane nikako brzo,da se muče što više.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP